Annonce
Randers Onsdag

Forfatter til "Badehotellet", Hanna Lundblad, kommer til Randers for at holde foredrag i OK Klubben

Hanna Lundblad holder 20. november foredrag i OK Klubben Randers om tv-serien "Badehotellet", som hun er manuskriptforfatter på sammen med sin mand, Stig Thorsboe. Privatfoto
Sammen med ægtefællen Stig Thorsboe er Hanna Lundblad manuskriptforfatter på tv-serien "Badehotellet", 20. november holder hun foredrag om serien i OK Klubben.
Annonce

Randers: Onsdag 20. november får OK-Klubben Randers besøg af Hanna Lundblad, hvor hun holder foredrag om tv-successerien "Badehotellet", som hun er manuskriptforfatter på sammen med sin mand, Stig Thorsboe.

I foredraget vil Hanna Lundblad fortælle om, hvordan idéen til "Badehotellet" opstod, om med seriens skuespillere samt arbejdet med den tid som serien foregår i.

- Med en serie som "Badehotellet" er det vigtig for Stig og mig, at de historiske elementer er korrekte, så seerne ikke bliver forstyrret i fortællingen, fordi de sidder og siger: nej, det er altså ikke rigtig. Så når vi i "Badehotellet" bringer et køkken fra 192'erne til live, har vi gjort det i samarbejde med museumsfolk, ligesom vi sammen med skuespillerne har besøgt Det Grønne Museum i Auning for at prøve at lave mad, som det blev gjort dengang, siger Hanna Lundblad og fortsætter:

- Og det er min oplevelse, at når det historiske er i orden, er det lettere at digte videre på det og skabe en fortælling.

Annonce

Fortid giver frihed

Udover "Badehotellet" har Hanna Lundblad og Stig Thorsboe sammen skabt tv-serierne "Lykke" og "Krøniken". Sidstnævnte foregår ligesom "Badehotellet" i det der kan kaldes nær fortid og Hanna Lundblad lægger ikke skjul på, at det er en tid i danmarkshistorien, hun godt kan lide at arbejde med.

- Stig taler om, at der er en frihed i det historiske og det vil jeg give ham ret i. For selv om der vil være nogen, der har en erindring om den tid, fortællingen foregår i og flere vil vide noget om den, så giver det os som fortællere alligevel en frihed, da vi ikke er bundet af en nutidig realisme, som hvis vi lavede en serie, der foregår i samtiden, siger Hanna Lundblad og tilføjer, at det ikke kun er på grund af den digteriske frihed, at hun og Stig Thorsboe nu har lavet to serier om den nære fortid.

- Det er også fordi vi ofte oplever, at det at se på fortiden kan gøre os klogere på nutiden , siger Hanna Lundblad.

Annonce

Sjovt at skabe et univers sammen

At hun arbejder tæt sammen med sin ægtefælle - og har gjort det i mange år - ser Hanna Lundblad mest af alt som en fordel.

- Vi har jo ikke så langt til arbejdet og så er det sjovt, at vi sammen kan skabe et univers og i den proces, er vi gode til at tale sammen og inspirere hinanden, siger hun og tilføjer:

- Det har også det praktiske aspekt, at når vi tager på ture og rejser, kan vi have stoffet med os.

- Den eneste ulempe jeg umiddelbart kan få øje på er, hvis stoffet driller, for så kan det være svært at tage hjem fra arbejdet og kun være ægtepar, men jeg vil sige, at vi med tiden er blevet gode til det at holde arbejde og privatliv adskilt, så vi ikke altid er på arbejde, siger Hanna Lundblad.

Annonce

"Badehotellet" hele året

I øjeblikket sidder Hanna Lundblad og Stig Thorsboe ved klippebordet, hvor de er ved at færdiggøre sæson syv af "Badehotellet", så den kan blive klar til at blive vist i foråret 2020.

- Det er en meget spændende sæson, da serien flyttes ind i 1940, hvor meget bliver anderledes i og med, at Danmark bliver besat, siger Hanna Lundblad, der ikke vil fortælle, hvor mange sæsoner der er tilbage af "Badehotellet".

- Det er ikke beslutte endnu, men selv om det var, ville jeg ikke sige det, siger hun og tilføjer, at hun og Stig Thorsboe ikke går i gang med andre projekter så længe, de laver "Badehotellet".

- Det har vi simpelthen ikke tid til, for sådan en sæson lægger beslag på hele året, fra vi begynder at skrive manuskript til serien er klippet og klar til at blive vist.

Annonce

Alene om at møde seerne

Selv om "Badehotellet" er skabt i et tæt partnerskab med hendes mand, er det kun hende, der tager ud og holder foredrag om serien. Og det er der en ganske enkel grund til.

- Stig har ikke det behov, mens jeg synes, det er sjovt at komme ud og fortælle om baggrunden for serien samt ikke mindst at møde seerne, for giver mig et andet blik på stoffet og de tanker det sætter i gang, deler jeg naturligvis med Stig, når jeg kommer hjem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

- Thor er mit hjerteblod

Annonce