Annonce
Randers Onsdag

Forsøger at overleve corona: Respawn udvider med legetøj og spil-merchandise

Jakob Sehested udvider sortimentet i Respawn og vil nu sælge legetøj og forskelligt merchandise, der appellerer til spillerne. Foto: Annelene Petersen
Hver gang der meldes om nye corona-restriktioner i samfundet, bliver folk mere og mere forsigtige med at begive sig på netcafé.

Randers: Netcafeen Respawn, der har indrettet sig i Jørgen Schmidts tidligere cykelforretning i Kirkegade 7, Randers, har i dén grad mærket, at danskernes adfærd har ændret sig i takt med, at der indføres flere og flere restriktioner i forsøget på at bremse coronavirussens udbredelse.

- Hver gang der kommer nye restriktioner, passer folk mere og mere på, fortæller Jakob Sehested, der ejer Respawn, og som åbnede stedet for to år siden.

I cafeen holdes der god afstand mellem gæsterne, og der sprittes af mellem gæsterne.

Annonce

- Så bogstaverne er ved at forsvinde fra tastaturerne, smiler Jakob Sehested.

Kalenderen ryddet

Hvor han tidligere havde kalenderen fuld af fødselsdagsarrangementer, teambuilding, polterabend’er og firmaaftaler, er bogen nu ryddet. Forsamlingsloftet har betydet, at alle den slags aktiviteter er gået i stå.

Samtidig bliver der længere og længere mellem de besøgende, der kommer spontant, enkeltvis eller nogle stykker sammen for at hygge sig over et spil i en time eller to.

- Der kommer ikke længere så mange af de 12- til 17-årige, som vi tit har set komme efter skoletid, fortæller Jakob Sehested.

Ligeledes kommer der færre besøgende om aftenen, og en omgang træning, der har ligget fast hver søndag formiddag, er også blevet afblæst.

Annonce

Udvidelse venter

Jakob Sehested har investeret mere end en million kroner i forretningen, og da han efter det første år kunne se, at ideen kunne bære, gjorde han klar til at udvide forretningen med en VIP-afdeling. Men den tanke er foreløbig sat på standby.

Netcafeen indeholder 30 gamer-computere med tilhørende siddepladser sant to Playstation-spil. Det er især spil som Counterstrike og Fortnite, der dyrkes i cafeen.

I stedet har Respawn udvidet sortimentet, så stedet ud over at sælge spilletid og forfriskninger nu også vil forhandle legetøj og merchandise med tilknytning til spil-universerne.

Jakob Sehested har også fundet det nødvendigt at afskedige sine medarbejdere. Der er nemlig ingen hjælpepakker at støtte sig til, når forretningen kan holdes åben.

Annonce

93 timer om ugen

I stedet er han selv i netcafeen i hele åbningstiden.

- 93 timer om ugen, så det er hårdt, konstaterer han.

Det betyder også, at det ikke bliver til så mange timer i familiens skød. I stedet kommer familien ind til ham.

Adam Buch, søn af Natasha Buch og Jakob Sehested, er ganske habil, når det gælder CS, Counter Strike. Foto: Annelene Petersen

- Gæsterne er ved at være vant til, at vores datter kommer susende gennem cafeen på løbehjul, smiler indehaverens kæreste, Natasha Buch.

Og sønnen, Adam Buch, er da efterhånden også ganske ferm ved computeren.

Jakob Sehested har tidligere været beskæftiget som håndværker og som anlægsgartner.

- Men jeg har også altid haft en passion for spil, fortæller han om baggrunden for, at han i 2018 åbnede Respawn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Nyt liv i grillen på Viborgvej: Musses Madhjørne sælger både friturestegte fritter og keto-burgere

Randers Onsdag

Populær børnetøjsforretning lukker i Randers: Nu vil ejeren satse alt på netbutikken

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce