Annonce
Randers Onsdag

Fra flygtning til virksomhedsejer

Mohammad Alkhaled kom til Danmark fra Syrien for fire år siden. Nu har han netop åbnet sit "Klar Bil"-autoværksted, som skal danne afsæt for en uddannelse.
Annonce

RANDERS: Med en søfartsuddannelse i bagagen landede dengang 21-årige Mohammad Alkahled i Danmark på flugt fra krigen i Syrien. De efterfølgende fire år har han arbejdet forskellige steder i Randers - blandt andet to et halvt år på værkstedet hos VW. For et par uger siden åbnede han så sit eget autoværksted - Klar Bil - på Ydervangen i Randers.

- Og starten er gået fint. Jeg har allerede kunder i butikken, men jeg har da plads til flere. Og selv om jeg er kommet godt fra start, kan jeg endnu ikke helt leve af mit værksted, siger han.

I sit værksted er han parat til alle opgaver og alle bilmærker. Undtagen rudeskift: Det overlader han til andre - lige nu, i hvert fald.

- Jeg vil meget gerne arbejde til søs - jeg har været i praktik på et skib i forbindelse med min syriske uddannelse.

Mohammad Alkhaled, ejer af Klar Bil

Annonce

Drømmer om at sejle

Mohammad Alkhaled virkelige drøm er dog ikke at reparere biler. Og på længere sigt er det da også planen, at han skal ansætte folk til at tage sig af kundernes biler.

- Jeg vil meget gerne arbejde til søs - jeg har været i praktik på et skib i forbindelse med min syriske uddannelse på Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport. Og så snart, mit værksted kan køre, uden at jeg selv er til stede, vil jeg starte på maskinmesteruddannelsen her i Danmark, fortæller han.

Da han kom til Danmark, begyndte han i skolen, men stoppede i 9. klasse, da han begyndte at planlægge sit værksted. I dag er han dog tilbage på skolebænken på aftenhold.

Etableringen af Klar Bil har kostet Mohammad Alkhaled en investering i en lift, dækmaskine og andet værktøj. En investering i omegnen af 100.000 kroner. Penge, han dels har sparet op, dels lånt hos venner:

- Jeg vil helst ikke betale renter, forklarer han.

Derudover er han flyttet hjem til sine forældre - også for at spare penge.

Klar Bil er åben alle ugens syv dage, og mekanikeren er absolut fleksibel: Han har sine åbningstider - men passer de ikke lige en kunde, er han til at snakke med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Annette hjælper dyr i nød

Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce