Annonce
Randers Onsdag

Fra herreskjorte til børnekjole: Familie har skabt unikt, bæredygtigt børnetøjskoncept

De tre søskende, Rasmus Rosenqvist, Freja Lund Rasmussen og Simon Rosenqvist, omkring.  Privatfoto
Randers-familie har netop lanceret en webshop, der bygger på et simpelt, men unikt koncept: Kasseret tøj syet om til unikt, bæredygtigt børnetøj.

Randers: Der findes kun ét af hvert stykke børnetøj på webshoppen SyOm.dk, som tre søskende fra Randers har etableret og åbnet i begyndelsen af december sidste år. Det er 32-årige Simon Rosenqvist, 28-årige Rasmus Rosenqvist og 20-årige Freja Lund Rasmussen, der sammen har realiseret ideen. I kampen for et bedre klima giver de tre søskende nyt liv til gamle klæder ved at sy kasseret voksentøj om til unikt og bæredygtigt tøj til børn.

Syningen forestår de som et hobbyprojekt ved siden af deres arbejde, mens de samtidig står for udvælgelsen af materialer, promovering på sociale medier og udviklingen og driften af webshoppen, der blev lanceret i starten af december. Men selv om butikken er ny, opstod idéen for mange år siden.


Det er den måde, vi som familie bidrager til en grønnere fremtid og giver børnefamilier mulighed for også at være med i kampen.

Simon Rosenqvist, iværksætter


- Min mor har syet lige så længe, jeg kan huske. Det er hende, idéen stammer fra. Da vi var børn, var det os, der fik glæde af det. Vi gik i hjemmesyet tøj, som min mor lavede af aflagt voksentøj, der alligevel bare skulle smides væk. Jeg kan godt lide tanken om, at gammelt tøj får ny værdi, og den glæde vil jeg gerne dele med resten af Danmark, siger Simon Rosenqvist.

Annonce

Upcycling

Konceptet bygger på upcycling-fænomenet, der i modsætning til recycling handler om at bruge tøjet på nye måder i stedet for at smide det ud. Materialer skal gentænkes og tænkes ind i nye designs, og netop udvælgelsen af det rigtige tøj lægger familien stor kærlighed i. Det skal både have kvaliteten og de rigtige karakteristika for at kunne blive syet om. Og den proces tager tid, fortæller Rasmus Rosenqvist:

- Vi har ikke skabt "Sy om" med målet om at have et stort sortiment og en stor forretning. Vi tager os den tid, det tager, både i udvælgelsen af de helt rigtige materialer og til at udføre et godt stykke håndværk. Vi sælger til dem, der går op i kvalitet og miljø, og som ønsker at klæde deres børn på i unikt tøj, der er lagt kærlighed og gode tanker bag.

Annonce

Fuldtidsjob ved siden af

- Det er ikke en ambition, at dette her skal være kæmpestort. Vi har alle sammen fuldtids-beskæftigelse ved siden af, så vi holder det på hobby-niveau. For os handler det egentlig are om at udbrede konceptet. Hele denne her bæredygtighedstanke, måske det vigtigste er bare at inspirere andre til at tænke i disse baner. Ikke bare at smide ud og købe nyt, men rent faktisk gøre noget med ting, som nogen ikke finder værdi i længere, forklarer Simon Rosenqvist.

Netop den miljøvenlige og bæredygtige proces, som tøjet skal igennem, er et stort fokus for iværksætterfamilien. Processen sparer mange ressourcer og arbejdsprocesser, da der ikke skal produceres og handles nye materialer.

Sortimentet omfatter tøj til piger og drenge i alderen to til seks år og rummer alt lige fra skjorter og trøjer til kjoler og bukser af aflagt tøj doneret fra venner og familie. Stofresterne genbruger familien til unikke detaljer og projekter i privaten, så de ikke går til spilde.

- Det er den måde, vi som familie bidrager til en grønnere fremtid og giver børnefamilier mulighed for også at være med i kampen. Sådan kan vi dele glæden ved godt håndværk og fine, unikke designs i det bæredygtige koncept, siger Simon Rosenqvist.

Mens Freja Lund Rasmussen stadig bor i Randers, er de to brødre rykket til Aalborg. Her er Simon Rosenqvist beskæftiget som it-konsulent, Rasmus Rosenqvist er ansat i Ikea i Aalborg, og lillesøster Freja arbejder i Randers som lærervikar i sit sabbatår efter gymnasiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce