Annonce
Randers

Franchisetager indgav konkursbegæring: Nu er Kylling & Co i Randers åbnet igen i mandens navn

Karin Bording var ejer af Kylling & Co. i Randers, Grenaa og Hobro, men måtte i slutningen af marts indgive en konkursbegæring. Nu er afdelingerne i Randers og Hobro åbnet igen, men med Karsten Bording, Kirstens mand, som ejer. Arkivfoto: Annelene Petersen
Coronakrisen fik i første omgang bugt med Kylling og Co i Randers, Hobro og Grenaa, da franchisetageren af alle tre afdelinger, Karin Bording, i slutningen af marts indgav en konkursbegæring. Nu er afdelingerne i Randers og Hobro åbnet igen med Karins mand, Karsten Bording, som ejer.
Annonce

Randers: "Jubii... Vi åbner igen!"

Sådan lød det på Kylling & Co., Randers' facebookside akkompagneret med flere festlige dannebrogsemojier i opslaget, som fortsatte på følgende måde:

"Vi håber, at I glæder jer og har savnet os lige så meget, som vi har savnet jer. Vi glæder os i hvert fald til at se jer, når vi igen åbner med normale åbningstider og med velkendte ansigter bag disken."

Og rigtig nok. Mandag i sidste uge blev der ifølge et nyt facebookopslag igen langet sandwich og grillkylling over disken ved Rådhustorvet.

Det så ellers ud til, at coronakrisen for alvor havde fået bugt med spisestedet, da indehaveren Karin Bording 26. marts indgav en konkursbegæring for Kylling og Co. i Randers og afdelingerne i Hobro og Grenaa, som hun også var franchisetager af. Kylling og Co. er en nemlig en kæde med afdelinger i 13 jyske byer.

Det er ikke lykkedes avisen at komme i kontakt med Karin Bording, men til Nordjyske oplyser hun, at det var restauranten i Grenaa, som ikke kørte særligt godt, hvilket i sidste ende betød, at hun måtte lukke alle tre restauranter.

- Siden har jeg arbejdet på en løsning, og den har vi fundet nu. Vi har kunnet genåbne restauranterne i Randers og Hobro, som altid har kørt godt. Og jeg har også kun fået positive tilkendegivelser fra kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, så det er jeg rigtig taknemmelig for, siger Karin Bording til Nordjyske.

Annonce

Manden overtager ejerskabet

Af cvr-registret fremgår det, at det er Karin Bordings mand, Karsten Bording, som er den nye ejer af Kylling & Co. i Randers og Hobro.

Det har fået flere på sociale medier til at stille spørgsmålstegn ved, om det nu er helt efter reglerne, men Jacob Troelsen, der er advokat ved Spektrum Advokater i Herning, som er kurator i konkursboet, forsikrer, at det på ingen måde er usædvanligt, at en nærtstående på den måde overtager.

- Ved at man går konkurs og lader en uvildig, i det her tilfælde er det mig, finde ud af, hvad aktiverne er værd, sikrer man netop, at man ikke snyder nogen, lyder det fra advokaten.

Karin Bordings konkursbegæring fra slutningen af marts er fortsat ved at blive behandlet, og det er kuratorens opgave at afvikle virksomheden på en forsvarlig måde og få realiseret aktiverne og indrevet tilgodehavender, så kreditorerne kan få nogle af deres penge tilbage.

- Det er jo ikke det nemmeste at sælge restauranter i øjeblikket, men der var to interesserede købere af afdelingerne i Randers og Hobro, og de blev solgt til de højest opnåelige priser med henblik på videre drift, mens afdelingen i Grenaa ikke er solgt endnu, siger Jacob Troelsen, som ikke kan oplyse hvor stort et beløb, der skyldes kreditorerne.

Det er ikke lykkedes Randers Amtsavis at komme i kontakt med Karsten Bording.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce