Annonce
Randers Onsdag

Friluftsrådet i gavehumør: Pengeregn over Nonnehaven

Randers Realskole ønsker at etablere en grøn åben byhave og læringsrum ved den nye skolebygning på Jensen Wærums Allé. Friluftsrådet står klar med 100.000 kroner. Foto: Annelene Petersen
Friluftsrådet har bevillget penge til projekter landet over, der fremmer børn og unges friluftsliv og naturforståelse. I Randers får seks projekter i alt 261.000 kroner.

Randers: Pengegaverne daler ned over over Randers i øjeblikket. Friluftsrådet har netop uddelt 14 millioner kroner til i alt 94 nationale projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv og naturforståelse, heraf seks i Randers.

Det største beløb, 100.000 kroner, tilfalder Randers Realskole, der har planer om at indrettet en grøn, åben byhave til børn og unges udeliv og læring i det fri. Målgruppen er selve skolen, SFO og Ungdomsskolen. Pengene skal bruges til udgifter til materialer.

Området er døbt Nonnehaven efter Sct. Joseph-søstrene, som grundlagde det sygehus, som i mange år lå i området, og hvis tilbygning fra 1916 i dag huser en del af Randers Realskole.

Projektet Nonnehaven er udviklet i samarbejde med Ældrecenter Thors Bakke og Hede Danmark, og Hedeselskabet har støttet projektet med 281.250 kroner.

Annonce

Ud i naturen

I forbindelse med coronaens ankomst til landet i 2020 er det tydeligt, at udeskole er blevet et hit. I foråret var det en nødvendighed, men nødvendigheden har også gjort det tydeligt for mange lærere, pædagoger og andre, der arbejder med børn og unge, hvor stor en værdi, der ligger i at flytte undervisning og andre aktiviteter ud i naturen.

De modtager penge fra Friluftsrådet

100.000 kroner:

Randers Realskole: Nonnehaven. Indretning af grønt område til børn og unges udeliv og læring i det fri. Målgruppen er skole, SFO, Ungdomsskole mv. Til udgifter til materialer.

55.000 kroner:

Ålum og Omegns Borgerforening: Aktivitetsplads ved Nørreåen. Faciliteter for børn og unges friluftsaktiviteter ved åen. Til offentligt tilgængeligt toilet.

40.000 kroner:

Øster Velling Outdoor & Motion: Intro til outdoor for børn og unge. Friluftsliv og naturoplevelser for børn, unge og deres familier. Til lavvuer, bål- og friluftsgrej, transportvogn mv.

24.000 kroner:

Langå Kajakklub: Naturoplevelse og kajakroning på åen. Friluftsliv og naturoplevelser på Gudenåen. Målgruppen er særligt naturuvante børn og unge. Til tre kajakker.

21.000 kroner:

Børnehuset Gassum: Udeliv og læring om naturen for 0-6 årige og deres familier. Til 75 procen af udgifterne til shelter og naturgrej.

21.000 kroner:

FDF Randers 2: Sheltere til Dyrby Krat. Etablering af tre sheltere ved FDF hytte. Målgruppen er FDF'ere, spejdere og andre brugere af området.

Derfor er udeskoler – og foreningers samarbejder med skoler og institutioner - også den røde tråd i mange af de bevillinger, som Friluftsrådet på et bestyrelsesmøde 16. december besluttede at uddele. I alt 14 millioner kroner blev bevilget til 81 lokale projekter og 13 større udviklingsprojekter for børn og unge.

- Det er helt afgørende, at børn og unge får et godt og nært forhold til naturen så tidligt som muligt. De er nysgerrige og fulde af gåpåmod. De kan lære uendeligt meget. En af de ting, det er vigtigt, at de lærer, er at elske at være i naturen. For man passer godt på det, man elsker. Vi har brug for at gøre alle børn i Danmark til superbrugere af naturen, så de kan passe bedre på den, end vi voksne indtil nu har formået, siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet.

Annonce

Nye metoder

Blandt de projekter, der modtager tilskud, er 13 udviklingsprojekter. Det vil sige større projekter, der udvikler og afprøver nye metoder og ideer, der kan styrke børn og unges friluftsliv og naturforståelse.

Rundt om i hele landet har 81 lokale projekter modtaget støtte på i alt 3.884.900 kroner. Der er især ydet støtte til faciliteter og udstyr såsom tipi-telte, bålhytter, kajakker, sheltere, udekøkkener, friluftsudstyr, skolehaver og meget mere.

Udlodningsmidler til Friluftsliv udgør det overskud, som er i Danske Lotteri Spil A/S og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S. Udlodningsmidler til Friluftsliv bliver administreret og uddelt af Friluftsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce