Annonce
Randers Onsdag

Frisørelev undervises derhjemme

Emma Strømkjær Egelund er frisørelev og er lige nu ved at tage et opkvalificerende fag via fjernundervisning. Foto: Emma Strømkjær Egelund
I disse uger er der fuld tryk på fjernundervisningen hos Tradium, og for nogle elever er det en god mulighed for at blive endnu dygtigere og udvide deres kompetencer.
Annonce

Randers: Emma Strømkjær Egelund er frisørelev og går på Tradiums frisørafdeling. Det betyder, at hun som så mange andre elever skal arbejde videre med sit studie hjemmefra. Men da faget i høj grad er baseret på koblingen mellem teori og praksis, blev hun tilbudt at tage et såkaldt opkvalificerende fag.

- Det har jeg valgt, da det er noget, jeg kan drage nytte af både i forbindelse med min uddannelse men også i erhvervslivet, forklarer Emma Strømkjær Egelund i en pressemeddelelse.

Hun sidder derhjemme og bliver undervist i emner såsom budgettering og priskalkulationer. Hun bliver undervist online sammen med andre elever, der ikke på nuværende tidspunkt kan komme ud på deres læreplads.

– Flere virksomheder har nedsat drift, og derfor kan der være problemer med, at de ikke har nok arbejde til eleverne. Eksempelvis er frisørerne blevet helt lukket af regeringen. Derfor har vi oprettet en opkvalificeringsmulighed, hvor de studerende kan tilegne sig en masse nye kompetencer, som ligger på et højere niveau. På nuværende tidspunkt udbyder vi eksempelvis fagene Dansk, Matematik, Engelsk, Samfundsfag, Virksomhedsøkonomi og Afsætning, forklarer Pernille Dyrmose Nielsen, der leder Tradiums vejledningscenter.

Annonce

Født med en skærm

Emma bliver blandt andet undervist af Janne Ragner, der er underviser på Tradium Business og har Virksomhedsøkonomi som hovedfag. Normalt underviser hun elever, der sigter efter en karriere inden for handel og detailbranchen. Men hun mærker ikke, at det er en anden type elever, der nu modtager fjernundervisning.

- Eleverne er jo digitale indfødte, så jeg synes, de har været rigtig gode til at komme hurtigt på systemerne, vi bruger til fjernundervisning – og så er de dygtige til at stille spørgsmål eller ringe, hvis de har problemer med teorien eller opgaverne undervejs, fortæller Janne Ragner, der også har observeret, at eleverne lige skal i gang for at kunne relatere den nye viden til deres hovedfag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce