Annonce
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Christina Brogaard Lund i Fru Lunds Butik. Hun støtter nu Plant et Træ-kampagnen på baggrund af butikkens julehandels-omsætning. Foto: Annelene Petersen
For hver 1000 kroner, hun sælger varer for i årets julehandel, vil hun støtte organisationen Plant et Træ med et beløb, der svarer til et træ.

Randers: Indehaveren af den stadig ret nye delikatesse- og gaveforretning i Tårngade, Fru Lunds Butik, har besluttet sig for at give naturen en håndsrækning i forbindelse med julehandelen. Fru Lund - alias Christina Brogaard Lund - vil nemlig donere et beløb til organisationen Plant et Træ.

- For hver 1000 kroner, vi sælger for i julehandelen, vil vi donere, hvad der svarer til, at vi planter et træ, forklarer Christina Brogaard Lund.

Hun er selv optaget af begreber som natur, biodiversitet og FN’s verdensmål.

Annonce

- Og det er da også kommunerne, staten og de store virksomheder, der skal gå forrest, hvis det skal have noget effekt, men som enkeltpersoner kan vi jo også bidrage, siger Christina Brogaard Lund.

Hun har valgt at støtte Plant et Træ-organisationen, fordi den efter hendes opfattelse gør et rigtig godt stykke arbejde. Indsatsen består ikke alene af selve plantnings-arbejdet, men også at undervise og instruere børn i børnehaver og skoler i, hvordan man begår sig i naturen.

Samtidig hæfter Christina Brogaard Lund sig ved, at Plant et Træ, der har kronprins Frederik som protektor, ikke har en stor og omkostningstung organisation, men alene har to deltidsansatte medarbejdere.

De træer, som til næste år vil blive plantet i kraft af donationen fra Fru Lunds Butik, ved Tilst ved Aarhus, idet Plant et Træ ikke lige nu har projekter i Randers-området.


For hver 1000 kroner, vi sælger for i julehandelen, vil vi donere, hvad der svarer til, at vi planter et træ.

Christina Brogaard Lund, indehaver af Fru Lunds Butik


- Men børn i Tilst har jo også meget brug for at lære om biodiversitet, vigtigheden af natur og planter og dyreliv, og om at behandle vores natur og parker med respekt og kærlighed, smiler Christina Brogaard Lund, der også i år selv har gjort en lille indsats for mangfoldigheden i naturen:

- Sidste år såede jeg biblomstblandinger hos to af mine veninder, samlede frø om efteråret og smed nogle af dem på "Randers til vandet"-arealet ved Jens Otto Krags Plads i håb om, at det kunne nytte lidt på udseendet de kommende år, og om, at der rent faktisk kom planter, som byens bier gerne vil flyve på, fortæller Christina Brogaard Lund.

Fru Lunds Butik åbnede i sommer og forhandler delikatesser, gaveartikler med videre, fortrinsvis af dansk oprindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce