Annonce
Randers Onsdag

Fysiohuset bliver til et sundhedshus

Fra venstre klinisk diætist Julie Østergaard, fysioterapeut og indehaver Nille Hald, fodterapeut Lea Jensen og psykolog Lea Tønning Hotson. Foto: Annelene Petersen
Fysioterapeuter i O. Fussing udvider med psykolog, massør, fodterapeut og klinisk diætist.
Annonce

Over Fussing: Fysioterapeuterne Nille Hald og Thomas Rasmussen, der sammen driver Fysiohuset i Over Fussing vest for Randers, er i færd med at udvide klinikken til noget, der minder om et egentligt sundhedshus. I dag omfatter klinikken ti fysioterapeuter, og nu tilknyttes yderligere fire faggrupper: en psykolog, en klinisk diætist, en fodterapeut og en massør.

- Vi vil gerne anlægge et mere holistisk syn. Og vi ved jo, at fysikken og psyken hænger sammen, konstaterer Nille Hald.

Den nye organisering af Fysiohuset vil være helt på plads fra 1. juni.

Forud er gået en periode på to måneder, hvor der har været lukket for al aktivitet på grund af corona-epidemien, og siden har klinikken kørt på halv styrke. Først fra denne uge er der fuldt tryk på aktiviteten igen.

Nille Hald og Thomas Rasmussen overtog Fussingø Fysioterapi i februar 2018 efter Anne-Marie Nielsen, der grundlagde klinikken i 1982 og drev den frem til 2018. Den blev skabt i byens tidligere forsamlingshus, der blev bygget om ved flere lejligheder for at få plads til et stigende antal medarbejdere. I dag har Nille Hald og Thomas Rasmussen inddraget også førstesalen i ejendommen for at få plads til det stigende antal medarbejdere.

Nu er der separate, lukkede behandlingsrum eller konsultationslokaler for alle medarbejderne, og der er skabt plads til motionsredskaber og til hold-aktiviteter som pilates, motoriske øvelser m. v.

Husets klienter og patienter kommer både fra Randers og fra oplandet omkring byen, men også fra Djursland og fra Aarhus-området.

Nille Hald lægger blandt andet vægt på, at der er gode parkeringsforhold lige udenfor døren, og at der er handicapvenlig adgang til bygningen. Og

At udvide aktiviteterne er lidt af et sats, erkender Nille Hald:

- Men vi mener, at der er et behov. Vi har et bredt klientel, der er ældre, der er unge og yngre med børn, mødre. Vi oplever ofte, at patienten åbner sig, når vi har gang i behandlingen. At man finder ud af, at det at have ondt ikke alene har fysiske årsager. Tingene hænger sammen, konstaterer hun.

Psykologen i Fysiohuset er Lea Tønning Hotson, der bor i Viborg, og som er uddannet som psykolog fra Københavns Universitet i 2014, interesserer sig især for, hvad hun kalder "hverdagspsykologi":

- Problemer og udfordringer, vi alle kan komme til at stifte bekendtskab med i løbet af vores liv, og som er helt normale, men vanskelige at takle på egen hånd.

Hun har blandt andet erfaring med angst, stress, depression, sorg, lavt selvværd, udfordringer på arbejdspladsen, problemer i relationer m. v.

Lea Jensen er den nye fodterapeut, nyuddannet fra skolen i Randers. Hun arbejder blandt andet med sportsskader, men også med de fod-problemer, som mange ældre mennesker pådrager sig.

Julie Østergaard er tilknyttet Fysiohuset som klinisk diætist. Hun har en stor motivation for at hjælpe andre med for eksempel at ændre deres forhold til mad.

- Mit primære arbejde ligger i at hjælpe mennesker til at finde den rigtige kost for at opnå varigt vægttab, forebygge sygdom eller bremse udvikling af sygdom, forklarer hun.

Endelig er Arisa Toft tilknyttet stedet som massør. Hun er udddannet som kropsmassør i 2012 samt lægeeksamineret fysiurgisk massør fra Dansk Akademi for Kropsterapi i 2018. I år afslutter hun uddannelsen som skadesbehandler hos Jysk Fysiologisk Massage Institut

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce