Annonce
Randers Onsdag

Går efter drømmen: 18-årig bytter ungdomsuddannelse ud med ny tøjbutik i Torvegade

Ali Cetin har altid drømt om at blive selvstændig. Han regner med at åbne netbutik, så snart han er kommet godt igang med AC Fashion. I det hele taget drømmer han om, at det skal vokse. Foto: Eva Maria Jørgensen
Den 18-årige Ali Cetin, som er opvokset i Randers, står bag ny butik i Torvegade. Han mener at have fundet et behov hos unge, som Randers endnu ikke dækker helt.
Annonce

Randers: Det skal være unikt - og så skal det ikke være alt for dyrt. Det er opskriften bag 18-årige Ali Cetin's kommende streetwear-butik i Torvegade. AC Fashion skal den hedde.

Butikken får lokaler der, hvor Nyt Syn tidligere holdt til i nummer syv. De lokaler havde nemlig lidt kant, lyder en del af begrundelsen. Uden at afsløre alt for meget om indretningen af den kommende butik, kommer væggene ikke længere til at være helt hvide, når den åbner.

Fredag aften var tre generationer Cetin igang med at indrette butikken. Alis far, Erhan Cetin, er blandt andet manden bag Café Cetini, som Alis onkel ejer i dag. Det er da også hos ham, at Ali Cetin har hentet sin inspiration.

- Jeg har hjulpet til i caféen, siden jeg var lille, siger han.

Far og søn har set gode muligheder i de lokaler, hvor Nyt Syn lå tidligere. Nu arbejdes der på at kunne åbne, inden Black Friday går løs sidst på måneden. Foto: Google Maps
Annonce

Uddannelsen sat på pause

Han har altid ønsket at blive selvstændig og få sin egen butik. Og det er ikke tilfældigt, at det er med tøj.

- Fra jeg var barn, har jeg syntes, at det var fedt med unikt street-tøj, forklarer han.

Der er flere årsager til, at det netop er nu, AC Fashion åbner. Udover fundet af de velegnede lokaler, holder Ali Cetin nemlig også pause med sin ungdomsuddannelse.

- Han havde alt for meget energi til at sidde stille, forklarer Erhan Cetin fra baggrunden af lokalet.

Han fortæller, at familien har været bekymrede over, at han dropper uddannelsen, og at aftalen er, at den skal tages senere, når forretningen er kommet op at køre. Samtidig kan en iværksætter-far godt forstå en søn, der vil igang med noget.

Annonce

Har tøjet parat

- Nu hvor jeg var blevet gammel nok og også havde økonomien til det, virkede det dumt ikke at gå igang, forklarer Ali Cetin.

Pengene kommer fra arbejde, børneopsparing og lidt hjælp fra far. Han regner med selv at dække de allerfleste timer ind i butikken fra begyndelsen. For han ved godt, at løn er den dyreste udgift, man har som selvstændig.

Selvom det kun er kort tid siden, han overtog lokalerne, er det meste af tøjet klar til at hænge op og lægge på plads, så snart indretningen er færdig.

- Vi tog ned til en messe bare for at se, hvordan det foregik, og så kom vi hjem med tøj nok til en butik, siger han med et grin.

Det er stadig et åbent spørgsmål, hvornår butikken helt præcist åbner.

- Jeg tror, at vi bliver klar til Black Friday, siger Ali Cetin.

- Men det er også vigtigt, at du ikke åbner noget op, som ikke er helt færdigt, så folk får et dårligt indtryk, siger Erhan Cetin i baggrunden.

Hvis AC Fashion ikke er klar til Black Friday, så åbner de i hvert fald, så de får julesalget med, bliver det understreget.

Nyt Syns gamle lokaler mellem Imerco og Ecco har stået tomme et stykke tid. Men det kommer Ali Cetin til at lave om på. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce