Annonce
Randers Onsdag

Gaia Museum viser særudstilling af afdøde Randers-kunstner Judith Damgaard Nielsen

Gaia Museum viser fra den 11. januar en retrospektiv særudstilling af den anerkendte Randers-kunstner Judith Damgaard Nielsen. Privatfoto
Lørdag 11. januar åbner Gaia Museum en særudstilling, som hylder den internationalt anerkendte Randers-kunstner Judith Damgaard Nielsen.
Annonce

Randers: Med åbning lørdag 11. januar viser Gaia Museum en særudstilling, der hylder den internationalt anerkendte Randers-kunstner Judith Damgaard Nielsen (1954-2019).

- Udstillingen består af værker fra forskellige perioder i kunstnerens karriere, der hver især bevidner den store skaberglæde og enestående kunstneriske forståelse for komplekse kompositioner, som kendetegnede Judiths kreative praksis, fortæller leder af Gaia Museum, Anna Noe Bovin i en pressemeddelelse.

Som kunstner kan man ofte kun drømme om at få sine værker udstillet på gallerier verden over, men for Judith har det længe været en realitet: på tværs af landegrænser, kulturer og personlige baggrunde har hendes kunst berørt, vækket genkendelse og udfordret den måde, hvorpå vi ser os selv og hinanden.

Annonce

Retrospektiv

Over sine mere end 20 år som elev på kunstskolen Bifrost udfoldede Judith sig ivrigt gennem forskellige kunstformer, så som skulpturer, tryk og tegninger, men det var fremfor alt maleriet, der var hendes foretrukne udtryksform. Motiver som dyr og natur går ofte igen i hendes værker, men hun lod sig inspirere af næsten alt omkring sig, som på collageagtig facon blev sat sammen i farverige og forunderlige kompositioner.

- Vi er meget stolte af at kunne præsentere denne retrospektive udstilling og vil gerne give en særlig tak til Bifrost for at gøre udstillingen mulig samt til Judiths familie for deres velvilje, siger Anna Noe Bovin.

Der er fri éntre til særudstillingen "Judith", som har åben frem til 8. april. I vinterferien vil der blive afholdt kreativ workshop for børn med inspiration fra udstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce