Annonce
Randers Onsdag

Gammel øl på nye flasker: Randers Bryghus vil genbruge sidste års julebryg

Randers Bryghus' brygmester, Jonas Jacobsen, og direktør, Henriette Jensen, planlægger at tappe 6000 liter julebryg fra sidste år på flaske frem mod den kommende jul. Bryggen har kun haft godt af at stå og trække, lyder meldingen. Foto: Annelene Petersen
Egentlig overvejede Randers Bryghus at destruere 6000 liter julebryg, som bryghuset er brændt inde med efter sidste års coronanedlukning af restaurationsbranchen. Men nu har bryghuset smagt på øllet på ny og besluttet at genbruge det ved den julesæson, der kommer.

Randers: Når dette års sæson for juleøl går i gang til november, vil køberne af Randers Bryghus’ julebryg få en øl, hvis smagsnuancer har haft god tid til at sætte sig.

Øllen vil nemlig være tappet på den bryg, der egentlig var tiltænkt markedet sidste år. En bryg på i alt 6000 liter, der på grund af sidste års coronanedlukning aldrig er kommet ud på markedet og derfor i månedsvis har stået opmagasineret i en af bryghusets store tanke.

- Vi har smagt på øllet og har vurderet, at det holder sig rigtig fint ved én grad i tanken. Det er som om, at alle de tilstedeværende smagsnoter i bryggen er blevet samlet lidt mere, så smagen er blevet lidt mere rund, end den oprindeligt var, siger administrerende direktør ved Randers Bryghus, Henriette Jensen, og fortsætter:

Annonce

- Vi synes egentlig, at den mere runde smag klæder øllet. Derfor har vi besluttet at lade det stå, og så tappe det på flasker, når vi nærmer os november. På den måde er vi bare lidt foran med produktionen af juleøllet i år.

En dyr, men rigtig løsning

For bare en måned siden overvejede Randers Bryghus at destruere de mange liter juleøl. Årsagen var, at der var lagt op til, at de danske bryghuse kunne få kompensation for det tab, de har lidt på grund af coronakrisens nedlukning.

Randers Bryghus vil tage 6000 liter julebryg fra 2020 og hælde dem på flaske frem mod dette års julesæson. Foto: Annelene Petersen

Men der har ifølge Henriette Jensen været flere spørgsmål end svar i forbindelse med kompensationsordningen, og derfor har Randers Bryghus altså valgt en anden udvej for de 6000 liter julebryg.

- Det er faktisk en dyr løsning at gemme øllet, for det koster jo hver eneste måned at have den til at stå på køl i tanken. Men når nu vi er nået så langt hen på året, og øllet stadig har det godt, så synes jeg, det er mest rigtigt – både for miljøet og for skatteborgerne - at lade være med at hælde det i kloakken for at prøve at opnå kompensation, siger bryghusets direktør.


Når nu vi er nået så langt hen på året, og øllet stadig har det godt, så synes jeg, det er mest rigtigt – både for miljøet og for skatteborgerne - at lade være med at hælde det i kloakken for at prøve at opnå kompensation.

Henriette Jensen, administrerende direktør


Annonce

Skal teste nyt tappesystem

Randers Bryghus starter sædvanligvis brygningen af den kommende sæsons julebryg i sommerferien – og senest i uge 30. Derfor kan det reelt set ikke betale sig at kassere det eksisterende juleøl for blot at opstarte en ny, lignende bryg om ganske få måneder, siger Henriette Jensen.

- Det giver ikke mening for os at hælde ganske udmærket øl ud, bare for at sætte hele produktionsapparatet i gang næsten lige bagefter, siger hun.

Derfor er planen nu i stedet, at de 6000 liter julebryg skal bruges til at teste indstillingerne på et nyt tappesystem, som Randers Bryghus forventer at få installeret i løbet af efteråret.

- Når vi nu står med alle de her liter juleøl, så kan vi lige så godt bruge dem til finjusteringen af tappekolonnen. For går det godt, så går det godt, og går det skidt, så er det trods alt vores eget øl, der bliver ramt i stedet for det øl, vi brygger for vores kontraktbryggere, siger Henriette Jensen.

Går det godt med tapningen af de mange liter julebryg, vil de være at købe på flaske til november, når 'sneen falder', og salget for juleøl åbner op.

Annonce
Randers Onsdag

Byggeri skrider planmæssigt frem: Klar med åbningstidspunkt for ny butik i midtbyen

Annonce
Randers Onsdag

Hanne Falk har aldrig drømt om at kunne leve af sin kunst: – Jeg er afhængig af at være en del af et større fællesskab

Annonce
Randers Onsdag

Randrusiansk kunstner er ikke i fare for at løbe tør for kontanter: Jeg laver selv mine penge

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Jonathan blev træt af altid at gå på kompromis i bands: - Jeg er gået solo for at spille den musik, jeg brænder for

Randers Onsdag

1. maj vajer de røde faner frit igen efter corona

Randers Onsdag

Her kommer kommune og butikker med kost og spand

Randers Onsdag

John fører an: Kom og gå med

Randers Onsdag

Gågruppen er meget mere end motion

Randers Onsdag

Randers-klinik sætter priserne ned: Romina har truffet stor beslutning

Annonce