Annonce
Randers Onsdag

Gave fra kommunen: Frøposer skal gøre din have vild

De gratis frøposer fra Randers Kommune indeholder bl.a. følgende enårige blomsterplanter: kornvalmue, kornblomst, klinte og gul okseøje. Af flerårige arter er bl.a. almindelig kællingetand, rødkløver, hvid okseøje, cikorie, nikkende limurt, blæresmælde og gul snerre. Foto: Randers Kommune

Randers: Biodiversiteten trænger til en hjælpende hånd, og nu vil Randers Kommune hjælpe haveejere med at bidrage til at gøre haverne lidt mere naturvenlige. Det sker ved at uddele gratis frøposer med frø fra vilde blomster.

Med frøposen følger en folder, der giver gode råd til, hvordan haver bliver mere naturvenlig. Frøposerne er et led i Randers Kommunes kampagne "Randers for målene", da øget biodiversitet understøtter verdensmål nr. 15: "Livet på land".

Jo flere blomster, der er i haven, jo mere nektar er der til de vilde bier, sommerfuglene og andre nyttige og smukke insekter. Dyr, planter og mikroorganismer indgår i et samspil, som udgør havens økosystem. De vilde blomster fra frøposen er derfor med til at skabe et godt grundlag for mere liv i haven.

Annonce

Frøene kan fås - så længe lager haves - på Randers Naturcenter, Randers Genbrugsplads, Asferg Genbrugsplads, Langå Genbrugsplads samt Øster Tørslev Genbrugsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce