Annonce
Randers Onsdag

Godt nyt til borgere i Region Midtjylland: Nu kan alle skrive sig op til en restvaccine mod covid-19

Der er nu åbnet op for, at alle borgere i regionen kan skrive sig på venteliste til en såkaldt restvaccine. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Onsdag var der godt nyt til de borgere i Region Midtjylland, der endnu ikke er blevet vaccineret mod covid-19: Der er nemlig åbnet op for, at alle borgere i regionen kan skrive sig på venteliste til en såkaldt restvaccine.

Regionen: Hvis du kan stille på dit lokale vaccinationscenter på 30 minutter og har lyst til at blive vaccineret, er der godt nyt fra Region Midtjylland.

Onsdag blev der nemlig åbnet op for, at alle borgere i regionen, der endnu ikke har fået første stik mod covid-19, hver dag kan skrive sig op til en restvaccine.

Indtil i dag har det kun været borgere, der allerede var blevet inviteret til at modtage første stik, der kunne skrive sig på ventelisten. Men det er der altså ændret på fra onsdag.

Annonce

Det sker for at sikre, at ingen vaccinedoser mod covid-19 går til spilde. Borgerne skriver sig op til en restvaccine online. De ældste på listen vaccineres først.

- Med stadig flere vaccinerede vil vi gerne sikre, at vi aldrig kommer til at spilde en vaccine. Derfor åbner vi som noget nyt for, at borgere, der endnu ikke er inviteret til vaccination, kan skrive sig på ventelisten, siger den socialdemokratiske regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

Det eneste krav er, at du endnu ikke har fået første dosis vaccine.

Derudover skal du på dagen kunne være fremme på vaccinationsstedet inden 30 minutter, hvis vaccinestedet ringer og tilbyder dig en restvaccine.

Så hvis man ellers normalt er typen, der ikke tager telefonen, når et fremmed nummer ringer, skal man måske gøre en undtagelse lige netop den dag.

Mange på liste til få rester

Langt den største del af de vacciner, der bliver givet i Region Midtjylland, gives til personer, der er blevet inviteret via e-boks og har bestilt en tid til vaccination.

Alligevel gives der i regionen en del rest-stik. I uge 18 skrev omkring 15.560 borgere sig op, og cirka 671 blev vaccineret med hjælp fra ventelisten. Det er doser, der ellers ville være gået til spilde.

Det er kun muligt at melde sig til en restvaccine ved at udfylde en formular på hjemmesiden for det vaccinested, man kan nå frem til på 30 minutter den pågældende dag.

Restventelisterne er åbne for tilmelding hver dag i tidsrummet klokken 06.00 til 11.00.

Vaccinestederne sorterer alle tilmeldinger efter alder, så de ældste bliver kontaktet først. Alle tilmeldinger bliver slettet hver nat. Man skal derfor tilmelde sig på ny hver dag.

Tilmeldingssider findes på corona.rm.dk under vaccination.

Restvacciner

Langt de fleste vaccinedoser i Region Midtjylland gives til borgere, der har bestilt tid til vaccination på vacciner.dk

Når vaccinestederne har dosis, der ikke kan gemmes til næste dag, kan dosen gives som restvaccine.

Borgere kan melde sig til en restvaccine via vaccinestedets hjemmeside. Link findes på corona.rm.dk under vacciner.

Du kan melde dig til en restvaccine, hvis: - Du endnu ikke har fået første vaccination mod covid-19. - Du kan være fremme på vaccinationsstedet på 30 minutter. - Du tilmelder dig med navn, alder, mail og tlf.nr.

Vaccinestedet sorterer tilmeldinger efter alder, så de ældste bliver kontaktet først.

Du skal selv sørge for transport til og fra vaccinestedet.

Du skal selv booke tid til revaccination (2. stik) på vacciner.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce