Annonce
Randers Onsdag

Godt nyt til juleelskere: Brødregade tager forskud på glæden i år

De fire forskellige stjernestørrelser skulle sorteres og puttes i rette mønster, før Randers Cityforening kunne hænge dem op. Foto: Eva Maria Jørgensen
Normalt venter Randers Cityforening til Black Friday med at tænde julebelysningen i hele midtbyen. Men i år får en enkelt gade lov til at få et forspring.
Annonce

Randers: Black Friday. Det er tidspunktet, hvor julebelysningen normalt tændes i Randers midtby. Men Black Friday ligger meget sent i år, og det har fået Randers Cityforening på andre tanker.

- Vi synes, at julebelysningen i Brødregade skal have lov til at sprede hygge lidt længere, fortæller eventkoordinator Anne Mette Dych Olsen fra Randers Cityforening.

Det er en kold tirsdag aften i sidste uge, og hun er trukket i flyverdragten. Selvom klokken nærmer sig 19, er hun stadig på Brødregade sammen med Tobias Dybkjær og Martin Christensen fra John Drejer A/S. De har været i gang siden tirsdag eftermiddag med at sortere de sandfarvede lysstjerner fra Brødregades julebelysning ud. De er startet oppefra med at hænge stjernerne op og er nået til Sct. Mortens Gade.

- Der er jo fire forskellige størrelser, som skal hænge i et helt bestemt system, for at de kommer til deres ret, forklarer Anne Mette Dych Olsen.

Tirsdag aften klokken 21.50 var de sidste stjerner hængt op, og arbejdsholdet kunne trille hjem, mens julehyggen spredte sig i Brødregade. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce

Uden granguirlander

Hun lover, at de når helt i mål i aftenens løb. Men stjernerne skal ikke vente på Black Friday.

- Vi har besluttet at lade det være tændt fra i dag indtil jul, når vi lige har slukket og tjekket, at alt er, som det skal være, siger Anne Mette Dych Olsen.

Granguirlanderne, som normalt binder stjernerne sammen, bliver først sluttet til, når Black Friday kommer.

- Vi synes ikke, de her lysstjerner er helt så julede som granguirlander, forklarer hun - måske lidt undskyldende.

Resten af midtbyens gader må have julelysene til gode til de sidste dage i november.

Annonce

Over 500.000 julelys

Der bruges i år over 500.000 julelys på kæder til at skabe den rette julestemning i midtbyen, når mørket falder på.

Citychef i Randers City Forening, Mette Bræmer-Jensen, fortæller, at årets nyhed er 500 meter Magic String Light, som de kommende dage vil blive viklet om træerne på Kirkegade og Middelgade.

- Det er blandt andet det lokale erhvervsliv samt sidste års borgerindsamlingen, der har finasieret lysene til træerne, siger hun dagen efter ophængningen og tilføjer, at der er endnu en nyhed i år, men at det skal være en overraskelse, som først vil blive afsløret fredag 29. november når byens juletræ tændes.

- Men jeg kan sige så meget som, at det er noget, der nok mest vil henvende sig til de små børn, siger Mette Bræmer-Jensen.

Tobias Dybkær og Martin Christensen fra John Drejer A/S hjalp sammen med Anne Mette Dych Olsen og Gustav Bræmer-Jensen (forrest) med at få stjernerne på himlen. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce

Spraglenisser samler ind

I ugerne op til juletræstændingen er der tradition for, at spraglenisser går rundt til det lokale erhvervslivs virksomheder og forretninger med pebernødder og fakturaer, hvor sidstnævnte fungerer som en indsamling, hvor cityforeningen beder om et tilskud til juleudsmykningen, en indsamling som også byens borgere kan deltage i ved at sende et beløb på mobilpay. Sidste år blev der således samlet 20.000 kroner ind fra borgerne alene.

- Vi er meget glade for den store opbakning, der har været til julebelysningen i årenes løb, for uden bidrag fra alle, kan vi ikke få det til at hænge sammen, siger Mette Bræmer-Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

- Thor er mit hjerteblod

Annonce