Annonce
Randers Onsdag

Haveselskabet undersøger privat brug af sprøjtemidler

Et forbud mod at bruge gift i private haver kan være på vej. Haveselskabet vil derfor gerne vide, hvordan du får bugt med uønskede dyregæster og planter i haven uden at bruge gift.
Annonce

Et pift med sprayflasken mod myrerne og et skvæt med ukrudtsdræberen på mælkebøtterne i indkørslen. Sådan er virkeligheden mange steder. Men sprøjtemidler som Roundup og andre glyphosatbaserede produkter kan snart blive helt forbudt i private haver. Og hvad griber haveejerne så til, når de skal have løst problemerne hurtigt?

Det vil Haveselskabet gerne finde ud af. For efter de seneste års debat om brugen af sprøjtemidler vil miljøministeren nu se på, om der skal indføres totalt forbud mod bekæmpelsesmidlerne i private haver. Og så er det vigtigt at vide, hvordan udfordringer med skadedyr og ukrudt kan og vil blive tacklet rundt om i landets private haver.

- Vi har brug for at vide, hvad der vil træde i stedet, hvis sprøjtemidler helt forbydes. Begynder vi i stedet at købe det ulovligt på nettet, låner vi en sjat i ny og næ af en ven, eller hvad vil der ske? Det er vigtigt for os, at ny lovgivning bliver lavet på baggrund af fakta og ikke følelser, og derfor er dialogen med haveejerne vigtig, siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet.

- Vi vil gerne støtte politikernes arbejde og sikre, at der træffes gode beslutninger, som beskytter vores natur og miljø, og derfor har vi brug for haveejernes hjælp til at finde ud af, hvad der vil ske i de private haver, hvis der indføres et fuldt forbud mod privat brug af sprøjtemidler, tilføjer hun.

I Haveselskabets rådgivning har man i årevis vejledt haveejere til alternative bekæmpelsesmetoder end sprøjtemidler. Og selv om en stor del af haveejerne også erklærer sig imod brugen af bekæmpelsesmidler, bruger mange det uden at tænke over det - for eksempel når hvepsene slår sig ned under tagskægget, eller myrerne sætter kurs mod vores huse i foråret. Derfor er det væsentligt at vide, hvordan haveejerne alternativt kan og vil håndtere uventede gæster eller uønskede planter i haven.

Haveselskabet har spurgt sine medlemmer, men vil gerne have alle haveejere repræsenteret i undersøgelsen. Derfor opfordres alle haveejere til at deltage i den anonyme undersøgelse.

Man kan deltage i undersøgelsen her: haveselskabet.dk/alternativer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce