Annonce
Randers Onsdag

Her giver Randers Bike Week omkørsler fra på torsdag - og husk, at også Jonas Vingegaard havde brug for et sted at starte

Længe før Jonas Vingegaard stod på skamlen i Paris, stod han på skamlen efter et par etaper i Randers Bike Week. Nu sendes både nye og professionelle cykelrytterne ud på vejnettet i Randers Kommune. Foto: REUTERS/Garnier Etienne
Særligt trafikanter på Gl. Aarhusvej syd for motorvejstilkørslen ved Sdr. Borup kommer fra torsdag til lørdag til at mærke, at Randers Bike Week inviterer til cykelløb for begyndere til professionelt niveau.

Randers/Borup/Hadsten: Årets Tour De France med Jonas Vingegaards andenplads var magisk. Selv midt i EM-ekstase trængte nordjydens bedrifter igennem til mange hjerter. Men også han var engang i begyndelsen af sin karriere, og så om muligt endnu mere ung og uskyldig ud.

En af hans tidlige succeser var i 2015, hvor han som 19-årig deltog i Randers Bike Week. Her vandt han tredje etape og fik en tredjeplads på fjerde etape.

Også i år vil unge håbefulde ryttere deltage i den tiende udgave af løbet sammen med professionelle hold som Jonas Vingegaards tidligere hold ColoQuick samt Uno-X Pro Cycling Team fra Norge.

Annonce

- Det er ikke et lille løb. Mange af dem i den danske elite, som skal køre Postnord Danmark Rundt fra tirsdagen efter, er med, forklarer løbsdirektør Bjarne Olsen, som i sin tid opfandt løbet i samarbejde med Randers Kommunes eventsekretariat.

Nu arrangerer han løbet i samarbejde med Randers Cykelklub af 1910, men med stor opbakning fra kommunen.

Simplere coronarestriktioner

Cykelløb af den størrelse vil altid have konsekvenser for trafikanterne, og det er da ingen undtagelse, når  Randers Bike Week fra torsdag 5. august klokken 15 sender knap 800 ryttere - en tredjedel fra udlandet - ud på de randrusianske kommuneveje.

Der er ikke umiddelbart fotos fra Jonas Vingegaards etapesejr i 2015, men samme år kom den unge nordjyde øverst på podiet i Herning. Privatfoto

Heldigvis har Bjarne Olsen og de øvrige arrangører oplevet en stor samarbejdsvilje fra blandt andet de nye virksomheder, som ligger langs ruten syd for Borup-afkørslen, hvor løbet kører tre af dagene.


Det er ikke et lille løb. Mange af dem i den danske elite, som skal køre Postnord Danmark Rundt fra tirsdagen efter, er med.

Bjarne Olsen, løbsdirektør Randers Bike Week


Ellers glæder han sig over, at nedjusteringen af coronarestriktioner i højere grad gør det muligt at samle tilskuere og vindere i målområderne både ved ruterne syd for Randers og ved bjergruten i Fussingø-skovene.

Sidste år måtte Randers Bike Week nemlig over natten på grund af ændrede restriktioner, dele de to største konkurrencefelter op i to, finde to ekstra præmier og en del ekstra frivillige. I år er det kun nordmændene, som har store problemer. Her er der kommet afbud fra de yngste hold, da deltagerne ellers skulle være i karantæne henover skolestarten i Norge.

Annonce

Målområde nær Borupafkørsel

De tre første løb har målområde i området, hvor Metervej og Gl. Aarhusvej skærer hinanden syd for Sdr. Borupafkørslen af motorvejen. Fra Motel X og ned til Metervej er der parkering i vejsiden, mens cykelrytterne har mulighed for at varme op midt på vejen. Her er tilskuere meget velkomne til at dukke op.

Derfra strækker ruterne sig i forskellig grad sydpå.

Torsdag er der enkeltstart fra klokken 15, og derfor vil hovedvej 180/ Gl. Århusvej være lukket fra først på eftermiddagen og frem til først på aftenen. Ruten er en rundstrækning til Ølst og kører med Karlsbergvej op til Metervej.

Fredag er der Kriterium på en endnu kortere strækning. Her skærer ruten igennem via Røde Krat nord for Ølst, hvor rytterne skal køre mange omgange, og strækningen derfor er lukket i alle dagtimerne. Undtaget er beboere og busser på strækningen, som får mulighed for at passere.

Begge dage kan trafikanter på Hovedvej 180 køre via Brusgaardsvej fra Ølst for at komme uden om cykelløbet.

Lørdag er der et stort landevejsløb og her strækker ruten sig helt ned til Hallendrup, og trafikanter på strækningen skal derfor hele dagen over Voldum eller Erslev.

Om søndagen gælder det bjergløb ved Fussingø. Det påvirker ikke større veje, men adgangen til Fussingø-skovene vil være begrænset til indkørsel via stævnepladsen ved Ålum, som også er et oplagt sted for tilskuere, da der vil være løbende præmieoverrækkelser, samt via Grovbakkevej ved badestedet.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce