Annonce
Randers Onsdag

Historisk rekord: Ingen fik fyrværkeriskader i Randers

Det blev et usædvanligt stille nytår i Randers og omegn, set med politiets, beredskabets og sygehusvæsnets briller. Hvis ikke det havde været for raketterne, kunne det lige så godt have været en almindelig torsdag aften, lyder det fra vagtchefen hos Østjyllands Politi, René Ludvig. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Ikke én eneste skade efter nytårskrudtet er der registreret på skadestuen i Randers, og politi og beredskab melder også om en usædvanlig stille nytårsaften.

Randers: Det blev den mest stille og rolige nytårsaften i mands minde i Randers. Ikke en eneste blev skadet af fyrværkeri, der var ingen slåskampe og ingen ballade, og brandvæsnet tog sig kun af småting.

Selv om det ellers så ud til, at der ikke var sparet på batterier, raketter og krudt ude omkring i de små hjem, eller baseret på den oplyste skyline over Randers ved 24-tiden.

På Regionshospitalet Randers er det en glad, ledende overlæge, der, dagen derpå, melder om nul fyrværkeriskader.

- Det er imponerende og meget glædeligt. Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har haft et år uden skader fra fyrværkeri, siger Christian Skærbæk, der tilføjer, at det kun kan blive gætterier fra hans side, hvis der skal søges en forklaring på den positive rekord.


Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har haft et år uden skader fra fyrværkeri.

Christian Skærbæk, ledende overlæge, Regionshospitalet Randers


- Men det kan jo være, at folk har lyttet til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har ladet være med at stimle sammen i store forsamlinger omkring fyrværkeri. Gør man det, er der jo større risiko for at blive ramt, siger han.

Han oplyser, at der var almindelig travlhed på skadestuen. Det var tilfælde af for meget alkohol, folk der var faldet eller havde skåret sig.

Annonce

Stor ros til borgerne

Hos Østjyllands Politi har det også været en fornøjelse at være på arbejde, lyder det fra vagtchef, politikommissær René Ludvig.

- Hvis ikke det havde været for raketterne, så kunne det lige så godt have været en almindelig torsdag aften. Og det gælder for hele politikredsen, ikke kun Randers. Sidste år havde vi omkring 30 anholdte i Aarhus, i år har vi tre. Det er helt vildt, og jeg kan ikke huske en roligere nytårsaften end den her i mine snart 17 år hos politiet. Der var ingen slåskampe og ingen ballade, så stor ros til borgerne for at have lyttet til anbefalingerne om at holde en stille nytårsaften, siger René Ludvig.

Beredskab og Sikkerhed Randers måtte ud på seks køreture, primært til brand i containere og skraldespande.

- Kun småting, så det ligner faktisk sidste år, hvor vi heller ikke havde store brande nytårsaften, siger beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce