Annonce
Randers Onsdag

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Stephansens hotel lukker restaurant. Det er første skridt på vej mod et salg af veldrevne hotel. Arkivfoto: Jakob Lerche
Den 20. december lukker restauranten på Hotel Stephansen. Det er der mange grunde til, og selvom økonomi spiller en lille rolle, er der et andet problem, som er større.

Randers: - Vores økonomi har aldrig været bedre. Selv covid har ikke knækket os økonomisk.

Så klart siger den ene del af ejerparret bag Stephansens Hotel, Stig Stephansen, det.

Derfor er det da heller ikke manglende økonomi, der er skyld i, at det bynære minihotel i går meldte ud, at det per 20. december lukker den restaurant, som hænger sammen med hotellet.

Annonce

Det er der til gengæld mange andre gode grunde til. En af dem er alder.

For Stig Stephansen er 72 år gammel og hustruen og medejer, Anette Thygesen, er 10 år yngre, og på den måde nærmer parret sig i forening pensionen med hurtige skridt. Samtidig er der fire børnebørn, og som Stig Stephansen siger det:

- Vi vil jo gerne gøre det godt for dem, og vi vil også gerne have, at de bliver glad for bedstefar og bedstemor, og det gør de jo ikke, hvis vi altid arbejder.

Tjenermangel

Det bringer os frem til den næste årsag, som også er den væsentligste.

Vi synes jo det er skægt, men det er cirkus også, men måske ikke 24 timer i døgnet.

Stig Stephansen, hotelejer

Parret har nemlig haft usædvanligt store udfordringer med at finde personale til restauranten. Selvom der er et udmærket kokkepar bag menuen hjælper det ikke meget, hvis der ikke er tjenere til at servere maden. Den stilling har der været meget lille efterspørgsel på, og det betyder, at hotelparret selv ender med opgaven.

- Vi synes jo, det er skægt, det er cirkus også, men måske ikke 24 timer i døgnet, forklarer han.

I stedet for at begynde at holde lukket et par dage hist og pist har Stig Stephansen og Anette Thygesen derfor valgt den fulde lukning af restauranten fra juleferiens begyndelse.

- Hvis det stod til mig, lukkede vi i dag. Men vi vil godt slutte af og sige pænt farvel. Halvdelen af vores gæster er jo folk, vi kender, forklarer Stig Stephansen.

Annonce

Restaurants-besværligheder

Og så er der den del af forklaringen, som alligevel hænger sammen med økonomien. For selvom alt kører godt, er det både enklere og vel også lettere at tjene penge på overnatninger. Økonomien i en restaurant har mange flere elementer.

- Der er et helt andet scenarie omkring at drive et køkken end at drive et hotel, siger han.

Udover indkøb og ingredienser, ansatte og skiftende menuer, rengøring og lokalepleje, er der også sundhedsmyndigheder og alle meninger om alting fra gæsterne.

- På hotellet kommer folk. De kan lide, hvad de ser, de sover, og så spiser de morgenmad og så er det højst den, de brokker sig over, fortæller han.

Annonce

Ender med salg

Til gengæld giver fravalget af restauranten mulighed for at kræse om det, som er det primære. Nemlig hotellet og driften af det. Og her er det, talen falder på salg.

- Det er vel en form for overgang på vej mod et egentlig salg. Selvom vi ikke er ved at sælge nu, ender vi jo der på et tidspunkt, konstaterer den ikke helt unge hotelejer.

- Vi er trætte og trænger til at ligge på sofaen og drikke os fulde, siger Stig Stephansen, før han griner og siger:

- Nej, det skal vi selvfølgelig ikke.

Hotel Stephansen serverer ikke julefrokoster, men alle er velkomne til at reservere bord frem til 20. december og bestille dagens menu og takke af i restauranten.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Orgelkoncert i Langå Kirke

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Ny city-formand: Vi skal have en mere levende midtby

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kæmpebygning i nordbyen solgt til udenlandsk investor for 110 millioner kroner: Køberen ejer i forvejen flere randrusianske ejendomme

Randers Onsdag

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Randers Onsdag

Randers midtby har kogt høst, efterår og halloween sammen i en cocktail - resultatet er temmelig (u)hyggeligt

Randers Onsdag

Rema 1000 med kæmpe p-plads kan stå klar til sommer - hvis byggetilladelsen altså når igennem kommunens travle afdeling

Randers Onsdag

Houmedens guldsmed går på pension som 80-årig: - Nu skal jeg giftes, og så flytter vi til Thailand

Randers Onsdag

Det går ad H til i Afghanistan - og det får randrusianerne i traveskoene og til at spytte i indsamlingsbøssen

Randers Onsdag

Heidi rykkede hellere selv en tand ud end hun ville tage til tandlæge

Randers Onsdag

Tandlæge Siw Nielsen bruger samtale og tryghed mod tandlægeskræk

Randers Onsdag

Ledige lokaler lige ned til Randers' nye instagram-venlige lokation: Café eller restaurant vil kræve særtilladelse

Randers Onsdag

Kirsten Marie fik fjernet uheldig skiltning på hundredårig bro i 2019: Nu er skiltene tilbage

Randers Onsdag

Plantorama satser stort i Randers: Vokser med 2200 kvadratmeter under tag

Randers

Mikkel var lærling, men blev én af dem, som Danish Crown-ledelsen ringede til: - Jeg fik en mail om, at jeg havde vundet

Randers Onsdag

Lisabet har forvandlet det tunge i sit liv til at hjælpe andre

Randers Onsdag

Kirstine er Årets frivilligleder i Randers

Randers Onsdag

Benny er vinder af Randers Onsdags Sommerfotokonkurrence

Randers Onsdag

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - den første forklaring holdt ikke vand

Randers Onsdag

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers Onsdag

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers Onsdag

Teresa knokler 12 timer om dagen for at få ny delikatesseforretning klar til efterårsferien: - Vi skal have sol og varme til Randers

Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Annonce