Annonce
Randers Onsdag

Hunde hjælper autister ud i verden

Hunde hjælper autister til at mestre social angst. PR foto
Ugentlige gåture med hunde er en del at kurset Gå Dig Glad, som er social færdighedstræning for borgere med social angst.
Annonce

Randers: I en time om ugen mødes en lille gruppe borgere med autisme med fire-fem besøgshunde for at gå en tur i Randers' gader og parker. Det gør de for at blive bedre til at mestre deres sociale angst.

De ugentlige gåture er en del af kurset Gå Dig Glad, som er social færdighedstræning for borgere med social angst. Kursets omdrejningspunkt er dog ikke undervisning, men derimod samværet med besøgshundene fra Trygfonden. Hunde kan nemlig noget helt specielt; de får mennesker til at sænke paraderne, og det er hovedingrediensen, som får autisterne til at øve deres sociale færdigheder ude på gaderne, som de ellers helst holder sig fra.

Livet med autisme er ofte stressende. Ude i byen bliver man uafbrudt bombarderet med indtryk og valg, som man skal forholde sig til. Små dilemmaer, som de fleste mennesker navigerer i og træffer valg omkring hundredvis af gange hver dag, men som for en person med autisme kan fylde meget. Derfor ser man ofte, at personer med social angst isolerer sig selv for omverdenen.

Annonce

Hyggelig tur med hundene

På kurset deltager fire-fem personer, som hver bliver matchet med en hund, som de går med gennem hele forløbet. Og en kærlighed til de firbenede venner er gennemgående for alle deltagerne.

- Hvis det ikke havde været for hundene, havde jeg ikke deltaget. Det er befriende, at vi ikke skal lære selvhjælpsteorier og lignende, men derimod bare skal gå med hundene og hygge os, udtaler Helle Carlsen i en pressemeddelelse.

Hun er én af deltagerne på Gå Dig Glad-kurset.

Man skal henvende sig til Fremskudt Rådgivning i Autismeområdet, hvis man ønsker at blive en del af kurset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Annette hjælper dyr i nød

Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce