Annonce
Randers Onsdag

Ian Møller boede på børnehjem: Jeg vil give børn en bedre barndom end den, jeg havde

For tredje år går Ian Møller på søndag en rute med indsamlingsbøssen ved Børns Vilkårs landsindsamling til fordel for BørneTelefonen. Ian Møller ved af personlig erfaring, hvor vigtigt det er, at børn og unge har et sted og voksne at henvendes sig til, når de oplever problemer. Den mulighed havde han ikke selv, da han som 13-14 årig kom på børnehjem, hvor han boede til han fyldt 18 år. Privatfoto
Da Ian Møller var 13-14 år, kom han på børnehjem, hvor han boede til, han fyldte 18 år. På søndag går han for tredje år en rute med indsamlingsbøssen ved Børns Vilkårs landsindsamling til fordel for BørneTelefonen, der er et tilbud til børn og unge, der har det svært.

Randers: Når Ian Møller på søndag snører skoene, tager jakken på og griber indsamlingsbøssen for endnu en gang at gå en rute ved Børns Vilkårs landsindsamling til fordel for BørneTelefonen, er det ikke, fordi han har hørt eller læst sig til, at det er vigtigt, at børn har et sted og en voksen at henvende sig til, når livet slår knuder og sander til i problemer af den ene eller anden art.

Ian Møller ved det af egen erfaring. Han har prøvet det på egen krop – bogstaveligt talt.

- Jeg var selv et udsat barn, og da jeg var omkring 13-14 år, kom jeg i 1979 på børnehjemmet Kong Frederik den Syvendes Stiftelse ved Jægerspris. Der boede jeg, til jeg blev 18 år, fortæller Ian Møller, der i disse dage er tæt på at fylde 55 år.

- Mine forældre var skilt, og min stedfar havde en hånd, der sad løst – nogle gange, i hvert fald, fortsætter han.

Annonce

Det gav ro at bo på børnehjem

Udover at være udsat for vold i hjemmet blev Ian Møller også mobbet i skolen og har som barn haft ophold på både julemærkehjem og omsorgshjem.


Mine forældre var skilt og min stedfar havde en hånd, der sad løst – nogle gange i hvert fald.

Ian Møller


De nærmere detaljer omkring, hvad der ledte til, at Ian Møller som kom på børnehjem, kender han dog ikke.

- Det jeg ved er, at min mor frivilligt gik med til, at jeg skulle bo der, siger han.

- Og så ved jeg, at det var mægtig godt for mig at komme væk hjemmefra. Jeg var glad for at være der. Det gav mig mulighed for at få ro og styr på mit liv, at jeg kom væk fra min stedfar, fortsætter Ian Møller.

En tredje ting, han ved, er, at det havde haft en stor positiv effekt på hans børne- og ungdomsliv, hvis der dengang havde eksisteret en BørneTelefonen eller noget lignende, hvor han kunne have fået hjælp på et tidligere tidspunkt i sin opvækst.

- Jeg kan i hvert fald forstå, at BørneTelefonen hjælper mange børn og unge, så det ville helt sikkert også have kunnet hjælpe mig, hvis den havde været der dengang, siger Ian Møller

Annonce

Glad når børn får det bedre

De hårde og dramatiske oplevelser i barn- og ungdommen har en direkte forbindelse til, at han nu for tredje år deltager i Børns Vilkårs indsamling.

På samme måde er det stærkt medvirkende til, at han er frivillig i Red Barnets familieoplevelsesklub, hvor han er med til at lave arrangementer for udsatte børn og deres familier en gang om måneden. Det kan eksempelvis være at tage på ture eller lave noget kreativt sammen med familierne.

- Når jeg har involveret mig i at lave frivilligt arbejde, der kommer børn til gode, er det for at kunne være med til - trods de problemer, de og familierne har - at give dem en bedre barndom end den, jeg selv har haft. Det giver mig en glæde at opleve, at de børn får det bedre, siger Ian Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce