Annonce
Randers Onsdag

Interview med Wafande før han for allersidste gang kan opleves i Randers

Wafande er i gang med sin afskedsturné, som lørdag 15. februar bringer ham til Randers, hvor han giver koncert i Turbinen. Pr-foto
Den altid smilende sanger og musiker, Wafande, er på vej rundt i Danmark med sin afskedsturné. Lørdag 15. februar gør han holdt i Turbinen.
Annonce

Randers: 15. februar indtager Wafande scenen i Turbinen. Det er der sådan set ikke noget nyt i, det der gør denne koncert til noget helt særligt er, at den er en del af Wafandes afskeds-turné, efter at han i efteråret sidste år annoncerede, at han har besluttet sig for i 2020 at indstille karrieren som sanger og musiker.

- Og selvfølgelig skulle Randers være et af stederne på turnéen, for I har altid været virkelig søde ved mig, siger Wafande med et smil.

Han tilføjer, at denne turné - udover at være en afskedsturné – på flere måder er anderledes end andre gange, han har været på landevejene.

- Jeg turnerer med et helt nyt live setup denne gang i form af en anderledes bandstruktur. Og så føles det rigtig rart at sige farvel til mine fans i øjenhøjde, siger Wafande, der tilføjer, at det med at sige farvel er oprigtigt ment.

- Som tingene ser ud lige nu, har jeg absolut ingen planer om at gøre comeback på et senere tidspunkt, siger han.

Annonce

Nyt på vej for sidste gang

Men inden Wafande for allersidste gang siger ”Tak for i aften”, udsender han senere på året sit sidste album, som ifølge Wafande vil indeholde sange i forskellige genrer.

- Mit liv er i konstant udvikling, så albummet kommer til at bære præg af at være typisk Wafande, men med nye dimensioner, siger han og tilføjer, at koncerten i Randers vil bestå af en setliste, der indeholder en blanding af gammelt og nyt materiale.

Selv om det kan være svært at fremhæve det ene nummer fremfor de øvrige, er der dog et af numrene på afskedsturnéen, der har en helt særlig betydningen for Wafande og det er ”Se mig i dag”.

- Det nummer betyder noget helt særligt for mig, fordi det handler om mine forældre, siger han.

Annonce

Vigtigt at genopfinde sig selv

Wafande har hidtil været tilbageholden med hvilke udfordringer han vil kaste sig ud i efter karrierestoppet.

- Det kommer til at være en blanding af flere forskellige ting, lyder det stadig kryptisk fra Wafande.

Mere klar i mælet er han på spørgsmålet om, hvad han ville gøre, hvis han kunne vælge helt frit uden at tage hensyn til, hvad der kan lade sig gøre.

- Så ville jeg flytte til udlandet på fuldtid og lave musik, det har jeg altid drømt om siger Wafande.

Om årsagen til, at Wafande i det hele taget har besluttet at stoppe karrieren nu, afviser han på det bestemte, at det skulle skyldes, at han føler sig udbrændt.

- Årsagen er, at jeg er blevet far og har nogle år, jeg ikke vil gå glip af med min lille datter. Desuden mener jeg, at det er klogt og vigtigt at genopfinde sig selv en gang imellem, siger han.

Annonce

Ambitionen er den samme

Da Wafande i 2012 var på turné efter at have udgivet sit første album, udtalte han, at det var hans ambition med at lave musik, at han gerne vil være et forbillede for de unge og forsøge at påvirke dem i en positiv retning - især de unge mulatter.

Nu, otte år senere, synes Wafande, at han i høj grad har kunnet føre sin ambition ud i virkeligheden.

- Og det er en ambition, jeg 100 procent vil blive ved med at forfølge, også selv om jeg ikke skal være artist længere, siger han.

Dengang, i 2012, tilføjede Wafande, at han som ung savnede en frontfigur, som havde noget at tale om, noget andet og mere end fester og at score damer:

- Jeg vil gerne være en sådan frontfigur, der prøver at sige noget på en konstruktiv måde.

Og det at bruge sine tekster til at komme ud med budskaber, er stadig gældende for Wafande.

- Mine budskaber er stort set de samme, det er jo nogle kerneværdier, som jeg ofte skriver om. Jeg har altid haft meget på hjerte og har altid gerne villet sprede positivitet fremfor alt, siger han.

Wafande vil dog ikke gå så langt som at sige, at man som musiker har en forpligtigelse til at lave tekster, der har et budskab, fordi man har fået et talerør, der når ud til mange. Det er også i orden med tekster, hvor man ”bare” har en fest.

- Begge er helt fint, der skal jo være musik til alle slags humør og situationer, ligesom jeg selv lytter til meget forskelligt slags musik. Det kommer mit nye album også til at afspejle, siger Wafande inden han på fredag for sidste gang går på scenen i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce