Annonce
Randers Onsdag

Jan kombinerer dansk og italiensk pizza-tradition: Byens første stenovnspizzeria er åbnet

Jan Mustafa har fyret op i sin ægte italienske stenovn i sit pizzeria, Ild og Sten på Vennelystvej. Når ovnen er 350 grader, er den klar. Foto: Niels Bo Mandrup
Den brændefyrede stenovn giver pizzaerne en helt særlig smag, forklarer pizzabageren.
Annonce

Randers: På Vennelyst Torv i Kristrup har Jan Mustafa (44) fra Hadsten tirsdag åbnet det første pizzeria i Randers, hvor man bager pizzaerne i en ægte italiensk, brændefyret stenovn.

- Det giver pizzaen helt speciel smag, forklarer Jan Mustafa.

Han er syrisk kurder og kom til Danmark som politisk flygtning i 2009, hvorefter han fik sin opholdstilladelse i 2010. Siden har han blandt andet været ansat i pizzeria i Mårslet og har også drevet pizzeria på Silkeborg-kanten sammen med sin bror.

I dag bor Jan Mustafa med sin familie i Hadsten, men har planer om at flytte til Randers.

- Jeg har familie i Randers. Og jeg synes, at det er en rigtig dejlig by, fortæller Jan Mustafa.

Derfor var det heller ikke tilfældigt, at det blev i Randers, han åbnede sit pizzeria.

Annonce

Italiensk stenovn

Den nye stenovn, der er af italiensk oprindelse, har Jan Mustafa selv installeret i pizzeriaet. Ovnen er bygget af sten, der holder godt på varmen, når først der er fyret op til 350 grader.

- Så varer det kun tre minutter at bage en pizza i ovnen, forklarer Jan Mustafa.

For at opnå den helt rigtige italienske pizza-smag har han fravalgt el og gas som kilder til opvarmning og fyrer i stedet udelukkende med træ, nemlig ask og bøg.


Jeg har familie i Randers. Og jeg synes, at det er en rigtig dejlig by.

Jan Mustafa, pizzabager


Jan Mustafa  har været på studierejse i Italien og set og lært, hvordan italienerne laver deres pizzaer, og erfaringen derfra har i høj grad været inspirererende for ham. Det gælder dels valget af den særlige stenovn, dels valget af råvarer.

- Det er godt nok danske varer, men tilberedt efter italiensk opskrift, understreger Jan Mustafa, der eksempelvis bruger friske krydderurter som rosmarin og basilikum.

På menukortet har han en lang række forskellige pizzaer samt i mindre omfang kebabruller og pitabrød. Burgere har Jan Mustafa helt bevidst fravalgt.

- Det er pizzaer, det drejer sig om, erklærer han.

I pizzeriaet er der plads til 16 siddende gæster, ligesom der er borde udenfor, hvor gæsterne kan sidde og spise. Og ellers er kunderne velkomne til at hente maden. Derimod er der ingen udbringning.

- Hvis jeg skulle have en chauffører til at køre ud, ville maden blive kedelig, når han nåede frem til den tredje kunde på turen, forklarer Jan Mustafa.

Han vil have åbent alle dage kl. 16-21 og håber, at der med tiden bliver basis for at have medarbejdere ansat.

- Men til at begynde med må jeg bare knokle på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fond redder midtbyens sjæl

Annonce