Annonce
Randers Onsdag

Jesper Nielsen er frivillig ved Børns Vilkårs landsindsamling: Det er vigtigt at hjælpe børn og unge, der er kommet i klemme

Jesper Nielsen og hans datter Milla Thit Holst Nielsen deltager i Børns Vilkårs indsamling 21. marts. Foto: Annelene Petersen
På søndag holder Børns Vilkår landsindsamling for at samle penge ind til BørneTelefonen. Sammen med sin datter, Bjørg, går Jesper Nielsen en rute med indsamlingsbøssen.

Randers: Når dørklokken giver lyd eller der bankes på din dør på søndag, kan det være, at det er Jesper Nielsen og hans mellemste datter, Milla Thit Holst Nielsen, der står udenfor med indsamlingsbøssen strakt frem.

Far og datter er nemlig blandt de frivillige i Randers, der har sagt ja til at bruge et par af søndagens timer på at hjælpe Børns Vilkår i den landsdækkende indsamling til fordel for BørneTelefonen, der er Børns Vilkårs tilbud børn og unge, der har brug for et godt råd i en svær situation eller blot en at tale med.

Annonce

En vigtig livline

Jesper Nielsen har sammen med sin kone tre døtre på henholdsvis 15, 19 og 22 år.

- Blandt de unge mennesker, vi møder gennem vores døtre – deres kammerater og klassekammerater – ser vi ind imellem, at der er nogen, hvor der er en væsentlig udfordring, siger Jesper Nielsen.


Det er fint at støtte projekter i udlandet – det gør jeg selv – men det er også væsentligt, at vi er opmærksomme på vores egne børn og unge, så jeg håber, at der kommer nogle kugler i kassen på søndag, så der kan komme flere voksne frivillige ind og besvare opkald fra børn og unge.

Jesper Nielsen


Udfordringer, der kan have bund i skole og samfund som eksempelvis præstationsrace. Det kan også være udfordringer med familiemæssig baggrund som skilsmisse eller ulykker.

- De her piger kommer af og til lidt i klemme, så det at der er en uvildig livline, som børn og unge kan tage fat i det meste af døgnet, synes jeg er mega vigtigt, siger Jesper Nielsen om grund til, at han er med til at samle ind til fordel for BørneTelefonen

- Det er vigtigt, at de har mulighed for at tale med en voksen, der ikke er forudindtaget, men møder den unge eller barnet på deres niveau og uden filtre. Voksne, der professionelt kan vurdere, om den, der ringer har brug for en, der lytter, en der giver et godt råd eller om det er et problem, hvor der skal gøres noget med det samme, fortsætter han.

Annonce

Corona presser BørneTelefonen

Jesper Nielsens indgang til, at han blev indsamler ved sidste års indsamling, var et telefonopkald fra Børns Vilkår, hvor han blev spurgt, om han ville være med.

- Jeg kendte lidt til organisationen og syntes, det var sejt, at de rakte ud for at få flere indsamlere, så jeg valgte at sige ja, fortæller han.

Oplevelsen sidste år var så positiv, at Jesper Nielsen var ikke i tvivl om, han også ville tage en rute i år - også selv om det er på et tidspunkt, hvor coronasmitten og restriktionerne er på et højere niveau end sidst, han var ude med indsamlingsbøssen.

- I efteråret var der ikke så meget, der var lukket ned som nu, så jeg tror, at det bliver anderledes denne gang. Vi er alle sammen er lidt folkeforskrækkede og skal sørge for at holde afstand, spritte af og gøre det så godt, vi kan, siger han.

Alligevel synes Jesper Nielsen, at det er fint, at Børns Vilkår gennemfører indsamlingen.

- I den aktuelle lockdown periode er der endnu mere travlt ved BørneTelefonen end tidligere. Der er flere børn og unge, der ringer ind og har brug for hjælp, fordi der er øget stress på familierne, hvor man går op og ned ad hinanden hele tiden, siger han.

Annonce

Med værnemidler og mobilepay

Jesper Nielsen opfordrer derfor til, at man på søndag vælger at støtte og give et bidrag til Børns Vilkår og BørneTelefonen.

- Det er fint at støtte projekter i udlandet – det gør jeg selv – men det er også væsentligt, at vi er opmærksomme på vores egne børn og unge, så jeg håber, at der kommer nogle kugler i kassen på søndag, så der kan komme flere voksne frivillige ind og besvare opkald fra børn og unge, siger han.

Jesper Nielsen vil ligesom de øvrige indsamlere selvfølgelig vil være udstyret med værnemidler. Desuden er det muligt at give sit bidrag via mobilepay fremfor at putte penge i bøssen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce