Annonce
Randers Onsdag

Jonathan blev træt af altid at gå på kompromis i bands: - Jeg er gået solo for at spille den musik, jeg brænder for

Jonathan Winther Almind kan opleves ved verdensmålsfestival i Randers fredag 29. april klokken 16.30 på Jens Otto Krags Plads. Foto: Frank Pedersen
Jonathan Winther Almind havde sin debut på en musikscene før, han blev født for 25 år siden. Siden har han spillet i et hav af bands, men nu satser han alt på at kunne leve af musik som solist og i frihed.

Randers: Siden 1. februar har Jonathan Winther Almind og vennen Anders Rickard Petersen brugt en hel del timer på at omdanne et anden-sals rum i Underværket til et studie med lydisolerende paneler på væggene, mønstrede tæpper på gulvene, en blød sofa med tilhørende bord til kaffekopper samt instrumenter her, der og alle vegne.

Studiet kalder de The Neighborhood Studio, for selv om det indtil videre kun er blevet til færdigindspilning af en enkelt sang, Jonathan Winther Alminds egen ’Time for you’, har de to en plan og et ønske om, at The Neighborhood Studio med tiden skal danne ramme om andre musikeres indspilninger i det randrusianske nabolag.

En opvækst med musik, musik og musik

Musik har altid været en del af Jonathan Winther Alminds 25-årige liv. Faktisk i længere tid, idet han debuterede på scenen før, han blev født.

Jonathan Winther Almind er i gang med at indspille sin debut-EP, med egne sange, hvor han selv spiller alle instrumenter. Foto: Frank Pedersen

- Mine forældre, Kirsten og Jørgen, har spillet sammen i et coverband i over 30 år, og de var flere gange ude at spille, mens min mor var gravid med mig, forklarer han med et smil.

Jonathan Winther Almind siger, at det altid har ligget i kortene, at han og hans storebror, Sebastian, skulle beskæftige sig med musik.

- Vi er vokset op med musik, så det har været en naturlig vej at tage, siger han, der gennem sin opvækst altid har gået på skoler, der er blevet valgt, fordi de har kunnet tilbyde et aktivt musikmiljø. Senest har han gået på Den Rytmiske Højskole.

Jonathan Winther Almind understreger, at selv om hele hans liv således har været musik, musik og musik, er han på intet tidspunkt blevet træt af at beskæftige sig med musik. Det er dog flere gange sket, at han træt af at spille et instrument, men så har han kastet sig over et andet.

- Da jeg blev træt af at spille guitar, begyndte jeg at spille trommer, da jeg blev træt af trommerne, vendte jeg tilbage til guitaren, og da jeg igen blev træt af den, begyndte jeg at synge. Da jeg blev træt af det, begyndte jeg at skrive mine egne sange og spille lidt bas, opremser Jonathan Winther Almind, der senest er begyndt at spille klaver.

På samme måde som han har krydset rundt mellem forskellige instrumenter, har Jonathan Winther Almind gennem årene været rundt i en hel del bands, senest ’Neon Birds’. Men nu har han valgt at gå solo, og ’Time for you’ er det første nummer i den række, der efter planen senere på året skal udkomme i form af en debut-EP med Jonathan Winther Alminds egne sange, hvor han selv spiller alle instrumenter.

Annonce

Musik vandt over psykoterapi

Det har altid været Jonathan Winther Alminds drøm, at han en dag kan leve af musik. Eller næsten altid, for undervejs har der indfundet sig et enkelt alternativ til en levevej.

Sammen med vennen Anders Rickard Petersen har Jonathan Winther Almind indrettet studiet The Neigborhood Studio på anden sal i Underværket. Foto: Frank Pedersen

- Jeg har været gennem nogle ting i mit liv og blandt andet haft en depression. Det gjorde, at jeg begyndte at interessere mig for psykologi, vaner, tankemønstre og positiv adfærd. Interessen voksede sig så stor, at jeg søgte ind på en uddannelse til psykoterapeut, fortæller Jonathan Winther Almind.

Inden i kunne han dog mærke, at selv om han brændte for psykoterapien, så var den musikalske drøm, han havde haft, siden han var fem år, stærkere.

- Jeg kunne simpelthen ikke begynde på det andet, hvis jeg ikke først havde prøvet at give musikken et ordentlig skud inden, jeg lagde den på hylden, fortæller Jonathan Winther Almind.

- Jeg har altid været med til at skrive musikken i de bands, jeg spillede i, men det havde altid været lidt halvhjertet, for i et band er man nødt til at indgå kompromiser. Det betød, at numrene aldrig helt blev til det, jeg gerne ville have, de skulle være, fortsætter han og fortæller, at det er grunden til, at hans skud er som solist.

- Så behøver jeg ikke diskutere med andre, hvordan en sang skal lyde eller spilles, siger Jonathan Winther Almind.

Annonce

Blev træt af at alt skulle være rock

Genremæssigt har Jonathan Winther Almind altid spillet rock med en forkærlighed for dansk rock.

Gennem hele sit liv har Jonathan Winther Almind spillet i et hav af bands, hvor fællesnævneren har været rock, men nu er han gået solo for at føre drømmen om at leve af musikken ud i livet. "Til sidst blev jeg bare så træt af altid at skulle gå på kompromis med den musik, jeg lavede. Så nu har jeg skrevet en masse sange, som jeg vil udgive i mit eget navn. Det er en god blanding af pop, rock og indie-folk med akustiske elementer. Det er det univers, jeg befinder mig bedst i", siger han. Foto: Frank Pedersen

- Men jeg kan også godt lide at lave sange med lidt mere poppede omkvæd og åbne dur-akkorder, og det er en anden grund til, at jeg er gået solo. For når jeg er kommet med den slags sange, er jeg altid blevet mødt med et: Arhhh, det er ikke rocket nok eller det passer ikke ind i rockband-kassen, fortæller Jonathan Winther Almind.

- Det blev jeg bare så træt af til sidst, så nu har jeg skrevet en masse sange, som jeg vil udgive i mit eget navn. Det er en god blanding af pop, rock og indie-folk med akustiske elementer. Det er det univers, jeg befinder mig bedst i, fastslår han.

Hvordan dette univers lyder, kan du selv opleve ved verdensmålsfestivalen i Randers 29. april, hvor han spiller på Jens Otto Krags Plads klokken 16.30.

Annonce

Vil bevise at han kan selv

Jonathan Winther Almind har tidligere spillet i et hav af coverkonstellationer, heriblandt hans forældres band. Men selv om han er helt på det rene med, at der er penge i at spille covermusik og det at spille egen original-musik er en lang og sej kamp, hvis man vil frem med sin musik, er det alligevel den vej, han er opsat på at gå.

- Det er vigtigt for mig at lave mine egne ting, for det er den måde, jeg kan komme af med nogle af de mange tanker og følelser, jeg går med. Desuden er der noget inden i mig, der gerne vil bevise overfor alle mine venner og familien – og ikke mindst mig selv - at jeg godt kan det her, og at det nok skal blive til noget, siger han med et smil.

Annonce

Frihed med udfordringer

Selv om han nyder friheden i at kunne bestemme det hele selv, erkender Jonathan Winther Almind, at der også er udfordringer forbundet med, at han har taget springet fra at være en del af et band til at være solist. En af dem er, at han ikke har så mange at sparre med i forhold til det musikalske udtryk, selv om hans forlovede samt Anders Rickard Petersen som producer kommer med input.

- Det betyder, at jeg i langt højere grad skal stole på mig selv i det, jeg laver. Hvis jeg synes, det er fedt, er jeg nødt til bare at stole på det og så håbe, at andre også synes, det er fedt, siger han.

Annonce

Randers er en fed musikby, men der mangler noget

Det er godt to år siden, Jonathan Winther Almind flyttede til Randers, og hans vurdering af Randers som musikby er, at den er rigtig fed.

"Randers er en fed musikby, men der mangler en festival med fokus på de lokale nye navne", siger Jonathan Winther Almind. Foto: Frank Pedersen

- Vi har nogle fede spillesteder som Turbinen og Tante Olga. Desuden er Von hatten rigtig god til at tage de små og spirende navne ind og give dem en chance, siger han.

Selv om han således giver Randers tommelfingeren op, har Jonathan Winther Almind ét stort ønske til, hvordan byen kan udvikle sig til en endnu bedre musikby: En årlig ugelang festival for originale Randers-bands og artister.

- Det ville fandme være fedt. Jeg synes, der mangler noget i forhold til, hvor det er, man kan finde og se de små lokale bands, som ikke er kendt af alle i byen. Hvis man ikke ved, de eksisterer, finder man dem jo ikke. Det kunne sådan en festival med fokus på de nye navne rette op på. Det ville klæde byen, påpeger Jonathan Winther Almind.

Annonce
Randers Onsdag

Byggeri skrider planmæssigt frem: Klar med åbningstidspunkt for ny butik i midtbyen

Annonce
Randers Onsdag

Hanne Falk har aldrig drømt om at kunne leve af sin kunst: – Jeg er afhængig af at være en del af et større fællesskab

Annonce
Randers Onsdag

Randrusiansk kunstner er ikke i fare for at løbe tør for kontanter: Jeg laver selv mine penge

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Jonathan blev træt af altid at gå på kompromis i bands: - Jeg er gået solo for at spille den musik, jeg brænder for

Randers Onsdag

1. maj vajer de røde faner frit igen efter corona

Randers Onsdag

Her kommer kommune og butikker med kost og spand

Randers Onsdag

John fører an: Kom og gå med

Randers Onsdag

Gågruppen er meget mere end motion

Randers Onsdag

Randers-klinik sætter priserne ned: Romina har truffet stor beslutning

Annonce