Annonce
Randers Onsdag

Køkkenaffald bliver til nye stole

De nye FALK-stole, som er fremstillet af affaldsplast, er begyndt at fylde på Regionshospitalet Randers. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Regionshospitalet Randers har modtaget de første 250 af i alt 700 helt nye stole lavet af genanvendt plast, som blandt andet bliver fremstillet af plastaffald fra hospitalets patientkøkken.

RANDERS: Regionshospitalet Randers er begyndt at genbruge plastaffald fra køkkenet til nye stole. De nye stole til kontorer, venteværelser og sengestuer er første skridt på vejen til et cirkulært forbrug på hospitalet. Gennem det seneste år har køkkenpersonalet på Regionshospitalet Randers indsamlet smørbøtter, yoghurtbægre og andet emballageaffald af plastik, der ellers ville være blevet smidt ud.


De nye stole er et godt eksempel på, hvordan vi skaber et cirkulært forbrug af eget plastaffald.

Jonas Dahl, hospitalsdirektør


Affaldet er sammen med plastaffald fra borgernes renovation i Randers Kommune blevet brugt til at fremstille de første 250 af i alt 700 stole lavet af genanvendt plast. Stolene er af modellen FALK, fremstillet af designmøbelproducenten Houe og skal bruges på sengestuer, kontorer og venteværelser på hospitalet.

Annonce

Stort potentiale

Hospitalsdirektør Jonas Dahl glæder sig over, at de første 250 stole af genanvendt plast nu er taget i brug på mave-tarm-kirurgisk sengeafsnit på Regionshospitalet Randers.

- De nye stole er et godt eksempel på, hvordan vi skaber et cirkulært forbrug af eget plastaffald. Nu får vi emballageplasten tilbage i form af en stol, som er til gavn for patienter, pårørende og personale. Det kan være, at nogle af vores patienter fra Randers Kommune selv har leveret emballageplast til vores nye stole, siger Jonas Dahl.

Regionshospitalets nye stole er blandt andet fremstillet af plastaffald fra hospitalets eget køkken. Foto: Helle Brandstrup Larsen

- Vi ser stort potentiale i det cirkulære forbrug, og vi er nu i gang med at undersøge, hvordan vi kan udbrede det, da det også er en måde at gøre driften af vores hospital mere bæredygtig på.

Annonce

Bæredygtigt produkt

Udskiftningen af de 700 stole på hospitalet sker, fordi der bliver stillet højere krav til rengøringen end tidligere. De ældre stole er udført i møbelstof, og kan ikke holde til at blive sprittet af, hvilket er nødvendigt - særligt i en tid med Covid-19.

- Vi har også gerne villet opnå et mere moderne og ensartet udtryk i vores møbler på hospitalets afdelinger. Stolene er første skridt på vejen til en mere generel modernisering af møblementet på hospitalet. Da det er dyrt at udskifte så mange stole, har vi også ønsket at købe et bæredygtigt og langtidsholdbart produkt, siger servicechef Dorte Baarup.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce