Annonce
Randers Onsdag

Kampagne skal få flere til at lade sig vaccinere mod influenza

Tilhører man en af de udsatte grupper, er det en god idé at lade sig vaccinere mod influenza. Arkivfoto: Eric Gaillard/Reuters
Region Midtjylland, regionens 19 kommuner og regionens praktiserende læger er gået sammen om en kampagne, der skal få flere svækkede og ældre til at lade sig vaccinere mod influenza.
Annonce

Regionen: Vintertiden nærmer sig og dermed også tiden, hvor mange rammes af influenza. Men der er faktisk gode muligheder for at forebygge, at man må bukke under og tilbringe en række trælse dage under dynen.

Man kan lade sig vaccinere, hvilket Region Midtjylland sammen med sine 19 kommuner og de praktiserende læger netop har sat en kampagne i gang for, at man gør. I hvert fald hvis man tilhører gruppen af særligt udsatte.

- Alle vil formentlig give mig ret i, at det er træls at blive ramt af influenza. Men for i forvejen svækkede personer og ældre mennesker kan det udvikle sig så alvorligt, at det kræver indlæggelse på et hospital. Derfor vil vi i år i fællesskab gøre en særlig indsats for at få netop disse grupper til at lade sig vaccinere mod influenza, siger Henrik Fjeldgaard (S), som er formand for regionens, kommunernes og de praktiserende lægers samarbejdsorgan Sundhedskoordinationsudvalget.

Influenza-vaccination

Det er gratis at blive vaccineret mod influenza, hvis du:

Er gravid og mere end 12 uger henne.

Er over 65 eller førtidspensionist.

Er kronisk syg.

Har en BMI over 40.

Alle andre kan mod betaling blive vaccineret hos egen læge eller ved et åbent vaccinationsarrangement.

Annonce

Kan ikke behandles

Kampagnen består af plakater, postkort og badges med opfordringer til influenzavaccination. Herudover bliver kampagnen synlig på regionens og kommunernes sociale medier i form af videoklip og grafik.

- Vi tror, det batter, når vi står sammen om en kampagne, så borgerne bliver præsenteret for budskaberne mange forskellige steder. Og så håber vi, at så mange som muligt tager kampagnens budskab til sig, siger næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget, Ib Lauritzen (V), som også er borgmester i Ikast-Brande Kommune.

Influenza er særligt udbredt i vinterhalvåret og kan ikke behandles med antibiotika.

Alle mennesker kan få influenza, men især ældre over 65 år, gravide, svært overvægtige og personer med kroniske luftvejssygdomme har højere risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb. Derfor er vaccinationen gratis for netop disse grupper, mens andre selv skal betale.

– Hvis du er sund og rask, behøver du ikke nødvendigvis lade dig vaccinere. Men hvis du tilhører en af risikogrupperne, så gør du klogt i at tage imod tilbuddet om gratis vaccination, siger læge Lise Høyer, formand for PLO Midtjylland og repræsentant for de praktiserende læger i Sundhedskoordinationsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce