Annonce
Randers Onsdag

Kasper Hjulmand holder oplæg i Randers til fordel for Børnecancerfonden: At glæde andre, er med til at give det jeg gør en større mening

"Jeg har stor respekt for Team Rynkebys indsats og den måde, de er med til at påvirke hverdagen hos familier, hvor et barn er ramt af kræft. Alle ved hvor krævende, det er for både det enkelt barn og dets familie, så de midler, der bliver samlet ind falder på et tørt sted", siger Kasper Hjulmand, der sammen med Morten Wieghorst onsdag 5. februar klokken 19 besøger Cepheus Park Randers, Viborgvej 92, ved et arrangement til fordel for Team Rynkeby og Børnecancerfonden. Foto:Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Den kommende træner for det danske herrelandshold i fodbold, Kasper Hjulmand, holder onsdag 5. februar oplæg til fordel for Team Rynkeby og Børnecancerfonden.
Annonce

Randers: Onsdag 5. februar klokken 19 besøger det kommende trænerteam for det danske herrelandshold i fodbold, Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst, Cepheus Park Randers, Viborgvej 92, hvor de hver især vil holde et oplæg.

Det er Team Rynkeby Østjylland, der står for arrangement, hvor alle indtægterne ubeskåret går til Team Rynkebys indsamling til fordel for Børnecancerfonden.

Morten Wieghorsts kone, Anna Wieghorst, har tidligere kørt med Team Rynkeby til Paris, og Kasper Hjulmand fortæller, at det var hende, der spurgte, om han og Morten ville støtte Børnecancerfonden ved at stille op til arrangementet i Randers.

- Det sagde jeg straks ja til, for selvfølgelig vil jeg gerne støtte op om Team Rynkeby. Jeg har stor respekt for Team Rynkebys indsats og den måde, de er med til at påvirke hverdagen hos familier, hvor et barn er ramt af kræft. Alle ved hvor krævende, det er for både det enkelt barn og dets familie, så de midler, der bliver samlet ind falder på et tørt sted, siger Kasper Hjulmand.

- Jeg har ikke selv kræftramte børn i min familie, men jeg har haft det tæt på i forbindelse med, at nogle af mine venner har mistet deres datter til cancer, så hvis jeg kan hjælpe Team Rynkeby og Børnecancerfonden, vil jeg være både glad og stolt, fortsætter han.

Kasper Hjulmands oplæg har titlen "Guldet skabes i hverdagen", hvor han vil komme omkring, hvordan vi ser på mennesker, og hvordan det kan give noget til os alle, hvis vi lader være med at sætte hinanden i bås.

- Hvis vi fokuserer på talentudvikling - det være sig indenfor fodbold eller alt muligt andet - i stedet for at putte hinanden i kasser, kan vi opnå det, vi vil, og fremelske det bedste i hvert enkelt menneske, siger Kasper Hjulmand.

- Desværre er vi i Danmark gode - eller dårlige - til at putte andre i kasser, hvilket betyder, at vi mister de nuancer, som vi alle består af, fortsætter han.

Kasper Hjulmand

Født: 9. april 1972 i Aalborg (47 år)

Privat: Bor i Allerød med sin kone Vibeke og parrets tre børn, Marcus, Mikkel og Liva.

Familie: Kasper Hjulmands far og mor, Peter og Hanne Hjulmand Nielsen, bor i Auning. De er i dag gået på pension, men er begge uddannede lærere og har blandt andet arbejdet på Auning Skole. Peter Hjulmand Nielsen har desuden været skoleinspektør på Rougsøskolen, chef for børne- og kulturforvaltningen i Sønderhald Kommune samt kultur- og udviklingsdirektør i Norddjurs Kommune. Kasper Hjulmand har en søster, Rikke, som bor i Holbæk, og en bror Simon, som er autist og bor på Kærvang i Ørsted.

Klubber som spiller: Auning IF, Randers Freja, Vivild IF, Herlev og B93.

Trænerkarriere: Lyngby, FC Nordsjælland, Mainz 05, FC Nordsjælland.

Kommende job: Træner for det danske herre fodboldlandshold.

Annonce

Forpligtelse til at hjælpe

- Jeg synes, at når man har en platform som et kendt ansigt, så har man en forpligtelse til at bruge den taletid, man får, til også at tale om de steder, hvor vi kan gøre det bedre, Kasper Hjulmand, der i mange år har været med til at støtte op om foreninger og organisationer, der hjælper børn.

Han har siden 2018 været en del af præsidiet for Unicef Danmark, ligesom han også siden 2018 har været en del af det internationale velgørenhedsprojektet Common Goal, hvor han donerer en procent af det, han tjener, til en fond, der støtter fodboldprojekter i hele verden. Blandt de andre i en lang række af fodboldverdenens stjerner, der er tilknyttet Common Goal er eksempelvis den tyske træner Jürgen Klopp og den danske målmand Kasper Schmeichel.

Kasper Hjulmand er også tilknyttet den danske fond Kids Aid, der samler penge ind via events til fordel for børn, der er ramt af alvorlig sygdom, og som derfor har mange problemstillinger inde på livet udover selve sygdommen.

- Det kan for eksempel være lungesyge børn, der ikke engang kan køre i bus på grund af smittefare. Kids Aid sørger for at disse børn kan komme ud og få oplevelser ved eksempelvis at leje en hel biografsal, så de kan komme i biografen som andre børn eller laver aftale med Djurs Sommerland om, at det lukker ned nogle timer, hvor der kun er adgang for de syge børn, fortæller Kasper Hjulmand.

For Kasper Hjulmand er det ikke nok at være med til at rejse midler til fordel for børn, der har det svært. Da han var træner i FC Nordsjælland tog han initiativ til, at han og spillerne besøgte alvorligt syge børn på Hillerød Hospital tre gange om året. Og selv om han ikke længere er en del af FC Nordsjælland, afsætter han stadig tid til at have den nære og direkte kontakt med børnene på hospitalet.

- Det er blevet en vigtig del af mit liv, så den prioritering vil jeg blive ved med at holde fast i - også når jeg overtager jobbet som landstræner, siger Kasper Hjulmand.

- At glæde andre, er med til at give det jeg gør en større mening.

Annonce

Naturligt at lede og gå forrest

Det at lede og gå forrest har altid har været naturlig for Kasper Hjulmand, der er vokset op i Auning, hvor han som barn var anfører for det lokale fodboldhold, en position han også tilkæmpede sig, da han som 15-årig skiftede til Randers Freja og havde fået rystet genertheden af sig i den nye klub.

- På en eller anden måde har jeg altid haft en evne til at være en samlende figur, siger Kasper Hjulmand, der som 26-årig var så hårdt ramt af skader, at han indstillede karrieren som spiller og i stedet fortsætte fodboldlivet som træner.

- Samtidig begyndte jeg at læse på universitetet for at få noget teoretisk viden om, hvad det egentlig er jeg gør, når jeg træner andre, siger han.

Annonce

Fortryder ikke vild fortid

Når Kasper Hjulmand til sommer kan tilføje landstræner på sit cv, gør han det med 25 års erfaring som træner i rygsækken, men selv om rollen er den samme, så har hans tilgang til det at være træner ændret sig i årenes løb.

- Den måde jeg ser på spillet ændrer sig hele tiden. Spillet flytter sig hele tiden, derfor er jeg nødt til at flytte mig, siger Kasper Hjulmand.

- Derudover er jeg jo også blevet ældre, fortsætter han som en del af forklaringen på, at han nu er en anden type træner end for 25 år siden - en måske mere afdæmpet træner.

- Jeg har sparket til mine vandflasker og opført mig vanvittigt. Jeg har prøvet at miste overblikket og troet, at jeg vidste for meget for tidligt, siger Kasper Hjulmand, der dog ikke fortryder sin noget vildere trænerfortid.

- Det har været med til at forme mig til den træner, jeg er i dag, hvor jeg har en større respekt for spillet - og de mennesker der er involveret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce