Annonce
Randers Onsdag

Katia på 12 år har tegnet årets børnekulturuge-plakat

Katia Mytrynyuk, 12 år, fra 6a på Grønhøjskolen, vandt børnekulturugens plakatkonkurrence. Privatfoto
Årets børnekulturuge finder sted i skolernes efterårsferie.
Annonce

Randers: Blandt 93 indsendte tegninger har en dommerkomité udvalgt et bidrag fra 12-årige Katia Mytrynyuk, der er elev på Grønhøjskolen i Øster Tørslev, som vinder af konkurrencen om at lave plakaten til årets børnekulturuge.

Temaet, der skulle tegnes til, var "drømmer om".

- Det er, som om pigen falder ind i en drøm eller ud af en drøm. Hun falder af jorden eller månen, men hun falder ikke ned i et mørkt hul. Drømmen er en fortabelse, som i Alice i Eventyrland. Det koster at gå efter sin drøm, man satser noget ved at forfølge sin drøm. Dejligt at det ikke er en klichefyldt tegning, den er åben til verden til fortolkning på egene drømme, lyder det fra dommerne, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstmaler Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted.

Katia Mytrynyuk oplyser, at det er første gang hun sender tegning ind til konkurrence og at hun faktisk sendte hele tre tegninger ind til konkurrencen.

Katia Mytrynyuk har brugt tusch, farveblyant og maling på vindertegningen. Hun elsker at tegne personer og er inspireret af tegneseriefigurer. Katia Mytrynyuk kommer oprindeligt fra Ukraine sammen med mor og tvillingsøster. I Ukraine har hun gået på tegneskole. Hun har hun været i Danmark i seks år og er en tænksom pige i 6a på Grønhøjskolen.

Vinderprisen er 500 kroner.

Annonce

En efterårsuge fyldt med aktiviteter

BørneKultur Ugen bliver holdt i skolernes efterårsferie, men allerede nu er arbejdet med at lave aktiviteter i fuld gang. Både plakat og program for hele børnekulturugen sendes sidst i september, i uge 39, ud til alle børn i kommunen.

Alle de indsendte tegninger kan ses på Børnebiblioteket i august, hvor Katia Mytrynyuks vindertegning også kan ses. I kælderen i Kulturhuset kan man se de 22 flotte plakater fra de 22  år, børnekulturugen har været holdt - alle årene med Kulturelt Samvirke som arrangør.

Udover en masse aktiviteter i Randers kommer børnekulturugen mandag 12. oktober til Øster Tørslev, 13. oktober til Uggelhuse og 14. oktober til Tånum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce