Annonce
Randers Onsdag

Kender du en ældre, der mangler en at tale med?

Nu kan ældre medborgere i Randers Kommune få sig en telefonven, hvis de mangler en at tale med. PR-foto
Mange ældre borgere oplever, at de ikke har nogen at snakke med, men Telefonvenner er en ny mulighed.
Annonce

Randers: Når ældre mennesker bliver isolerede fra omverdenen, kan det have flere negative konsekvenser.

Anita Knudsen, der er pensionist i Randers, kender godt til det at mangle en at tale med. Eller i hvert fald endnu en, for hun har sin datter, som hun jævnligt taler i telefon med.

- Jeg har problemer med min vejrtrækning, så når det regner og blæser, er det svært for mig at komme ud i byen og møde andre mennesker. Derfor kan der godt gå mange dage, hvor jeg ikke har nogle at tale med, fortæller Anita Knudsen.

Anita Knudsen glæder sig derfor over at have fået Inger Lise som telefonven.

- Inger Lise ringer, når det passer ind i hendes program, og det er altid hende, der ringer til mig. Jeg kan ikke forstå, hvorfor der ikke er flere ældre, der får sig en telefonven, for jeg ved, at der er mange ensomme, og det er hverken pinligt eller farligt at tage røret og sige dav, siger Anita Knudsen.

Annonce

Taler om vind og vejr

Inger Lise Stewart, som er telefonven til Anita, søgte efter noget frivilligt arbejde, som passede til hende.

- Jeg synes ikke, at det er nogen stor ting at bruge 15 minutter af sin tid én gang om ugen, når jeg ved, hvor stor en forskel det gør for personen i den anden ende af røret. Vi snakker om vind og vejr, og så har Anita nogle gange nogle spændende historier fra sit liv, som hun deler med mig. Minutterne forsvinder hurtigt, når vi taler sammen, siger Inger Lise Stewart.

Man kan blive sat i kontakt med en telefonven hos Inge Schultz-Knudsen, aktivitetsmedarbejder i Randers Kommune, telefon 20476473.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce