Annonce
Randers

Kommunen fandt pengene til ny Langå-institution

Louise Schjødt sammen med sin mand, Peter, samt børnene Otto og Ole på legepladsen hos Skovtrolden. De har været bekymrede for, om deres nye institution blev for skrabet, men kan nu ånde lettet op: Kommunen har valgt at finde pengene til det byggeri, der oprindeligt var planlagt. Arkivfoto: Annelene Petersen
Om en måneds tid går byggeriet af en ny, stor børnehave på Vennevej i gang.

Randers: Randers Kommune har gravet dybt i budgetterne og fundet de seks millioner kroner, der manglede, for at Langå kunne få den nye børneinstitution, der samler de omkring 100 børn fra de nuværende tre børnehaver. Plus en stue til 15 vuggestuebørn og et institutionskøkken, så børnene kan få frisklavet mad hver dag.

- Oprindeligt havde vi afsat 15 millioner kroner til byggeriet, men vi kunne hurtigt se, at projektet ville blive en del dyrere. Derfor bad vi de entreprenører, der havde afgivet tilbud på byggeriet, om at barbere vuggestueafdelingen væk og fjerne det institutionskøkken, vi også havde ønsket, fra regnestykket, fortæller formand for børne- og familieudvalget i Randers Kommune, Anders Buhl Christensen.

- Det viste sig dog, at den besparelse, vi kunne finde ved at barbere byggeplanerne, faktisk ikke var særligt stor, så i stedet har vi fundet yderligere seks millioner, så vi får det byggeri, vi oprindeligt havde på ønskesedlen.

Pengene bliver hentet i de kommende års kommunale anlægsbudgetter – uden at det dog kommer til at betyde, at andre planlagte nye institutioner bliver sløjfet.

Det viste sig, at den besparelse, vi kunne finde ved at barbere byggeplanerne, faktisk ikke var særligt stor, så i stedet har vi fundet yderligere seks millioner, så vi får det byggeri, vi oprindeligt havde på ønskesedlen.

Anders Buhl Christensen, formand for Børne- og Familieudvalget i Randers Kommune

Farvel til dyre huslejer

Grunden til, at kommunen bygger nyt i Langå, er, at de tre eksisterende børnehaver – Rubjerg, Fuglereden og Skovtrolden – efterhånden er temmelig slidte.

- Plus at mange forældre faktisk har ønsket sig en større institution.

Anders Buhl Christensen fortæller også om relativt dyre lejemål i de ”gamle” institutioner.

- Så vi får ingen problemer med at forrente nybyggeriet. Set med økonomiske briller er det faktisk en sund forretning for kommunen.

Den nye institution bliver bygget på Vennevej 1, hvor Skovtrolden i dag holder til. Børnene fra Skovtrolden bliver genhuset på Langå Skole, mens byggeriet står på.

Kommunens håndtering af den nye økonomi i byggeriet har betydet, at den oprindelige plan om indflytning i april i år naturligvis ikke kan overholdes. I stedet siger prognoserne nu, at institutionen vil stå færdig i starten af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce