Annonce
Randers

Konference sætter fokus på sundhedsfremme i Randers Kommune

60 inviterede kommunale medarbejdere, ledere, politikere og eksterne aktører fra sundhedsområdet mødtes for at få inspiration og udveksle erfaringer med det formål at øge sundheden blandt borgerne i Randers Kommune. PR foto
Forebyggelse, tidlige indsatser, fokus på de mindre ressourcestærke og involvering af nye samarbejdspartnere. Det er nogle af de strategier, som Randers Kommune vil bruge for at styrke sundheden hos borgerne.
Annonce

Randers Kommune: Sundhedskonferencen i Kulturhuset 5. februar skabte grundlag for nyttig sparring og vidensdeling blandt de cirka 60 inviterede kommunale medarbejdere, ledere, politikere og eksterne aktører fra sundhedsområdet, som mødtes for at få inspiration og udveksle erfaringer med det formål at øge sundheden blandt borgerne i Randers Kommune.

Konferencen bestod af en række oplæg fra forskellige sundhedsaktører, som hver især har arbejdet med sundhedsfremme i egen praksis. Mellem oplæggene blev der desuden plads til intern drøftelse blandt deltagerne. Et tema, der flere gange dukkede op, var hvordan arbejdet med de mindre ressourcestærke borgere skal gribes an. Her gav leder af Sundhedsplejen, Anne Lise Buus Nielsen, stof til eftertanke med ordene:

- Ude på villavejene giver man alle børn cykelhjelm på, for man ved ikke hvem, der kommer til at vælte. Det er det samme, vi skal gøre hos de borgere, vi møder. Vi ved dog også, at de børn der vælter én gang, oftest er dem, som vil vælte igen, og derfor er det vigtigt, at vi ud over vores generelle arbejde også gør os tanker om, hvilken strategi vi har for at understøtte de mere udfordrede og udsatte borgere.

Annonce

Færre huller i tænderne

Et godt eksempel på dette er Tandplejens indsats i den nordlige del af Randers, hvor børn generelt har flere tandproblemer end i resten af kommunen. Et tæt samarbejde mellem Tandplejen, dagtilbud og børnenes forældre, hvor tandplejen var på regelmæssigt besøg i institutionerne for at børste tænder og give natriumfluorid og desuden skabte kontakt til børnenes forældre, resulterede i, at børnene efter en årrække havde halvt så mange huller i tænderne.

Et nyere tiltag er ansættelsen af en sygeplejerske, som arbejder med screening for diabetes hos borgerne, der kommer i Psykiatriens Hus og Rusmiddelcenteret, da de generelt set ikke selv opsøger lægen, når helbredet svigter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce