Annonce
Østjylland

Kortere betalingsfrister skal hjælpe virksomhederne

Borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V), fortæller, at kommunen vil betale sine regninger straks for at hjælpe virksomhederne under corona-lukningen. PR-foto
Covid-19 har trukket tæppet væk under mange firmaer. Derfor vil Favrskov og Mariagerfjord Kommuner nu fremrykke betalinger af regningerne.
Annonce

Favrskov/Mariagerfjord: Erhvervslivet har det hårdt på grund af coronavirussen, og mange virksomheder kigger bekymret mod regnskabet. Ordrer udebliver eller aflyses, og det kan ses på økonomien. Derfor vil både Favrskov og Mariagerfjord kommuner fremrykke betalingen til leverandørerne.

Det sker på opfordring fra KL. Det betyder i Favrskov, at kommunen nu suspenderer de normale betalingsfrister til leverandørerne, og i stedet fremrykker betalingsbetingelserne for de, der måtte ønske det. På den måde får virksomhederne hurtigere pengene i kassen.

Leverandører, der ønsker at få fremrykket betalingsbetingelserne, skal kontakte Favrskov Kommune på dsmo@favrskov.dk. De ændrede betalingsbetingelser træder i kraft med øjeblikkelig virkning og gælder, så længe det vurderes nødvendigt. Leverandørerne får direkte besked, når ordningen ophører.

Annonce

50 millioner kroner

I Mariagerfjord Kommune arbejder man efter samme model, og her bliver 4100 regninger betalt tidligere for at hjælpe virksomhederne.

- Vi arbejder normalt med en betalingsfrist på 30 dage, men i denne helt særlige situation, hvor vores erhvervsdrivende er ramt på indtjeningen, sætter vi turbo på betalingerne. Det er måske en lille gestus for os, men det kan faktisk være livsvigtigt for nogle af de virksomheder, der har penge til gode, forklarer borgmester Mogens Jespersen.

Borgmesteren oplyser, at virksomheder i øjeblikket har cirka 50 millioner kroner til gode hos kommunen. Den kvikke betaling af regninger vil fortsætte i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce