Annonce
Randers Onsdag

Kunderne tyvstartede åbning af nyt internationalt supermarked: Nu skal Vika have medarbejderstaben på plads

Kunderne fik i sidste ende lov til at bestemme åbningstidspunktet for Vika Supermarked på Gl. Hobrovej, men Erhan Cetin kan kun være tilfreds med tilstrømningen indtil videre, før de sidste ting falder på plads i butikken. Foto: Lars Rasborg
Det nye internationale Vika Supermarked slog lørdag dørene op i Kiwis gamle lokaler på Gl. Hobrovej, men det var kun fordi, at en medarbejder havde glemt at låse døren. Nu er supermarkedet officielt åbnet, og kunderne strømmer til.

Randers: Egentlig skulle Vika Supermarked på Gl. Hobrovej ikke have slået dørene op lørdag 3. oktober, men så glemte en af medarbejderne at lukke hoveddøren, og så sneg de første, nysgerrige kunder sig ind i butikken og begyndte at fylde indkøbskurven med varer fra hylderne.

Det fik ejeren af Vika Supermarked, Erhan Cetin, til at overgive sig, og han har siden holdt åbent, selv om både slagter- og bagerafdelingen endnu ikke er bemandet og ikke har friske varer at tilbyde. Det sker først i løbet af syv til ti dage.

Nyhedens interesse

- Jeg er meget taknemmelig. Der er kommet mange flere kunder end forventet. Sikkert på grund af nyhedens interesse, men jeg tror på, at supermarkedet nok skal blive en succes i det lange løb. Indtil videre er jeg godt tilfreds, siger Erhan Cetin, der har bidt mærke i, at kundekredsen består af lige dele indvandrere og gammeldanskere.

En gang om ugen henter Erhan Cetin frugt i den tyske storby Hamborg. Blandt andet okra, som bruges i supper og sammenkogte retter. Foto: Lars Rasborg

- Folk har taget positivt imod os. De giver udtryk for, at de har manglet et internationalt supermarked. De siger, at her ser godt ud, at her er pænt rent, og at alting er nyt, siger Erhan Cetin.

Annonce

Eksotiske frugter

Hylderne i Vika Supermarked er pakket med alt godt fra Middelhavet og omegn, og lidt længere væk. Her er eksotiske frugter og grønsager og kolonialvarer i massevis sorteret efter, om varen er balkansk-tyrkisk-arabisk, indisk-tamilsk eller sydøstasiatisk.


Jeg var selv træt af, at butikkerne ikke havde det hele, når jeg skulle handle ind. De kunne godt skaffe tingene, men så var det først dagen efter. Jeg skulle bare have gjort det her allerede for fem år siden, men dengang havde jeg andre ting at tænke på.

Erhan Cetin, Vika Supermarked


Erhan Cetin har det seneste halve år arbejdet på at få butikken op at køre. Lige nu er det fem-seks personer fra den nærmeste familie, der knokler 24 timer i døgnet for at gøre det internationale supermarked 100 procent klar.

Når han får tid, skal Erhan Cetin i gang med at læse ansøgninger, så han kan få ansat en stab af faste, dedikerede medarbejdere.

Annonce

Lam og måske ged

Erhan Cetin forventer, at han selv må tage en tørn i slagterafdelingen sammen med en uddannet slagter.

Supermarkedsejer Erhan Cetin på arbejde i delikatessen, hvor kunderne kan købe samosa, falafler, humus, haydari og meget mere. Foto: Lars Rasborg

Med en lang fortid i restaurationsbranchen er han klar til at påtage sig opgaven med at lange halalslagtet kød over disken, både hakket og i forskellige udskæringer. Blandt andet lam, som ikke mange andre supermarkeder disker op med.

En kunde har endda efterlyst gedekød.

Annonce

Ikke nok økologi

I fryseren over for delikatessen, der ligger i forlængelse af slagterafdelingen, er dybfryseren fuld af herlige sager som dybhavskammuslinger, tigerrejer, scampi fritti og frosne muslinger. Til gengæld er det svært at få øje på de økologiske varer i køleskabet nede bagest i supermarkedet.

- Vi har ikke nok økologiske varer, men det kommer. Lige nu kører vi med almindelige varer, men jeg vil først lige se, hvor stor efterspørgslen er og få et indtryk af, hvad folk gerne vil have, siger Erhan Cetin.

Annonce

Krydderier

Nogle af kunderne i butikken denne tirsdag formiddag er Sally Udbye, Kenneth Schmidt og Maja Schmidt. De bor i nabolaget og glæder sig over, at butikken byder på varer, som man ikke kan finde i de almindelige supermarkeder. Sally Udbye er især begejstret for udvalget af krydderier.

Familien Udbye/Schmidt bor lige i nabolaget til supermarkedet, og Sally, Kenneth og Maja glæder sig over det store udvalg af varer, der ikke kan fås i almindelige supermarkeder. Foto: Lars Rasborg

- Nu kan jeg få det hele i et supermarked, så er jeg fri for at bruge tid på at styrte rundt alle mulige mærkelige steder for at få det krydderi, jeg mangler, siger Sally Udbye.

Annonce

Det hele på et sted

Erhan Cetin står bag disken i delikatessen og glæder sig over de positive bemærkninger. Fra begyndelsen har det været hans mål, at kunderne kan få det hele på et sted i stedet for at skulle flere steder hen, når de gør deres indkøb.

- Jeg var selv træt af, at butikkerne ikke havde det hele, når jeg skulle handle ind. De kunne godt skaffe tingene, men så var det først dagen efter. Jeg skulle bare have gjort det her allerede for fem år siden, men dengang havde jeg andre ting at tænke på, siger Erhan Cetin.

Annonce

Den bedste placering

Det var først, da han overdrog nøglerne i Café Cetini i Dytmærsken til sin bror Haci, at der blev tid til at udleve drømmen om internationalt supermarked "med det hele på et sted".

Supermarkedet har et solidt sortiment af krydderier, så kunderne ikke er nødt til at piske det halve af byen rundt for at finde det sjældne krydderi, der står i opskriften. Foto: Lars Rasborg

- Allerede da Kiwi lukkede for tre år siden, var jeg i dialog med udlejeren om at overtage lokalerne, men der kunne vi ikke blive enige. Da jeg solgte min café, tænkte jeg, at jeg ville slappe af et halvt års tid og så gå i gang med at finde lokalerne til et supermarked. Det første, jeg fandt, var ikke stort nok. Heldigvis lykkedes det at lave en aftale med udlejeren her på Gl. Hobrovej. Det har den bedste placering, man overhovedet kan tænke sig, siger Erhan Cetin, der har 700 kvadratmeter butiksareal at gøre godt med.

Annonce

Vika som kæde

Drømmen på længere sigt er at gøre Vika Supermarked til en kæde, der breder sig til andre byer.

- Rigtigt mange byer mangler et internationalt supermarked, blandt andet byer som Silkeborg og Viborg. Jeg tror, at der er 100 procent basis for at åbne supermarkeder dér. Men først skal jeg lige have rigtigt gang i butikken her, siger Erhan Cetin, der, når slagter- og bagerafdelingen er helt på plads, forventer at lave en begivenhed, der for alvor markerer Vika Supermarked på landkortet.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Audika Hørecenter er flyttet i nye lokaler og har udvidet personalet

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Her giver Randers Bike Week omkørsler fra på torsdag - og husk, at også Jonas Vingegaard havde brug for et sted at starte

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

Randers Onsdag

At fotografere giver Britta et nuanceret syn på den verden, hun færdes i

Randers Onsdag

Syv gode råd til bedre fotos

Randers Onsdag

Man kan altid lære nyt, når man fotograferer

Randers Onsdag

Udetræning er et hit på Randers Sundhedscenter

Randers Onsdag

Kig op: Ny øl skuer ud over Justesens Plæne

Langå

Fakta under ombygning: Karina glæder sig til at præsentere en helt frisk butik

Randers Onsdag

Boligprojekt på Helstedgård må vente: Sporbyen kommer i første række

Randers Onsdag

Råby genopliver Mølleløbet efter 30 år: Christian Degn får chancen for at forbedre sin tid

Randers Onsdag

De unge vil præge årets Folkemøde Randers

Randers Onsdag

Folkemøde vil give nyt byråd ideer til borgerinddragelse

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Sommeren er fyldt med oplevelser i Randers City

Randers Onsdag

Få en bivenlig have

Randers Onsdag

Det summer af liv over Underværket

Randers Onsdag

Så er regnvandsbassinet i sving: Det indvies dog først helt officielt i Randers Festuge

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Brostedet er kronjydernes nye mødested midt i naturen

Randers Onsdag

Ugens højdepunkt: En cykeltur gennem Randers

Annonce