Annonce
Randers Onsdag

Lægerne forlænges på plejecentrene

Fast tilknyttede læger på plejecentrene i kommunen højner den sundhedsfaglige kvalitet blandt beboerne. PR-foto
Randers Kommune forlænger ordningen omkring fast tilknyttede læger på kommunens plejecentre.
Annonce

Randers: Gennem de seneste fire år har der været faste centerlæger tilknyttet plejecentrene i Randers Kommune. Det er sket i forbindelse med en national forsøgsordning, og den har løftet den sundhedsfaglige kvalitet så meget, at Randers Kommune nu fortsætter ordningen. Det betyder, at godt halvdelen af kommunens plejecentre har fået tilknyttet en fast læge, og der arbejdes fortsat med at matche de resterende plejecentre med læger.

Ordningen betyder blandt andet, at den faste læge kommer jævnligt på centret, og at beboerne tilbydes at vælge lægen som deres egen læge. Når lægen kommer, arbejder lægen og personalet sammen om den sundhedsfaglige behandling af beboerne, og lægen kan tilse sine patienter.

Annonce

Hurtigere behandling

- Når vi har faste aftaler, kan vi optimere arbejdet, og det gør min hverdag mere struktureret. Derudover lærer jeg plejepersonalet og beboerne bedre at kende, og de ting gør, at vi hurtigere kan sætte den rigtige behandling i værk for den enkelte beboer. Derfor er det her den helt rigtige løsning, fortæller Lars Risager, der er fast læge på plejecentret Kollektivhuset og formand for de praktiserende lægernes organisation (PLO) i Randers.

Et eventuelt lægeskift er op til beboerne selv, men de nuværende erfaringer fra centrene viser, at mange af beboerne tager imod tilbuddet. I den tid, ordningen har eksisteret, er andelen af beboere på plejecentret, der bruger den tilknyttede plejecenterlæge, steget med cirka 35 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce