Annonce
Randers Onsdag

Lækker syndig brownie med karamel af kondenseret mælk

En syndig - og fristende - brownie.
Annonce

Halløj i skuret for en lækker kage, der serveres med jordbær herhjemme i dag. En syndig, svampet og meget lækker brownie med kondenseret mælk på toppen.

Orv, hvor lækkert, og verdens nemmeste kage er det ovenikøbet også. Den kondenserede mælk hældes bare på toppen af den ubagte kage og karamelliserer lige så fint på toppen. Lækkert, åh altså, helt uimodståeligt

Kagen er chokoladetung, men alligevel ikke for voldsom. Der er - selvfølgelig - også smør i. Rigtigt smør. En masse kakao er der også i, men ellers består kagen af ret simple og basale ingredienser, som du næsten helt sikkert har i dit køkken. Måske lige bortset fra kondenseret mælk? Og hvad er det nu lige for noget?

Dåsen kan du købe i næsten alle supermarkeder efterhånden, selv discountbutikker. Kondenseret mælk er sødt og sukret og du kan lave de lækreste flødekarameller på nemmeste vis, eller du kan fremtrylle lækker, fornem is uden klumper.

Der kan bages kager og laves godter på stribe med kondenseret mælk. En dåse koster cirka 20 kroner, men kan ind imellem fås for 15 kroner på tilbud. Slå dig løs, i så fald, og køb til et lille lager. Dåserne kan fint holde sig længe.

Kagen har et kæmpe potentiale. Den er virkelig nem og hurtig at røre sammen, og den vil vække jubel hos gæster, store som små, både når den serveres som dessert, og når den serveres som kageservering på et kaffebord. Kagen er nem at gøre klar dagen før og bliver faktisk bare endnu bedre af det. Genialt, når du venter rykind derhjemme, at noget kan forberedes dagen før. Hvis portionen dobles op fire-fem gange, vil jeg tro, at den rækker til ovnens store bradepande? Der vil være til mange gæster så, og kagen vil være nem at tage med på tur eller til kolleger måske?

Når du har bagt denne kage, står du jo med en halv dåse kondenseret mælk i overskud. Hvad skal du mon bruge den til? Tjo du kunne jo overveje at bage portion mega nemme kokosmakroner? De består af ganske få ingredienser.

Inspiration til kagen fik jeg hos dygtige Maja Vase. Jeg har dog ændret ret meget i opskriften og udeladt lidt chokolade, som Maja putter i mellemlaget. Jeg synes, kagen er rigeligt chokoladesød som den er, helt perfekt faktisk, men kig alligevel gerne forbi Majas blog.

Lækker syndig brownie med karamel

Ingredienser75 gram smeltet smør

75 gram mørk chokolade

2 æg

175 gram sukker

Et knivspids salt

60 gram hvedemel

50 gram kakaopulver

½ dåse kondenseret mælk

Tilbehør: Frisk frugt vaniljeis og/eller flødeskum

Sådan gør du

Smelt smør og chokolade i mikrobølgeovnen i en varmefast skål. Smelt 15 sekunder af gangen, så undgår du, at chokoladen brænder af.

Pisk æg og sukker hvidt og skummende.

Tilsæt salt.

Rør chokoladeblandingen i.

Bland kakao og hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber, til den er klumpefri.

Beklæd en 20x25 cm stor form med bagepapir og hæld dejen heri

Fordel ½ dåse kondenseret mælk på kagen. Jeg lagde små teskefulde på og trak det ud med en dejskraber.

Bag kagen 30-40 minutter v. 150 grader varmluft (eller 175 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den kondenserede mælk er gylden. Hold øje de sidste minutter, så kagen ikke brænder af.

Jeg slukkede for temperaturen efter 30 minutter og lod kagen trække i eftervarmen.

Lad kagen afkøle før servering og gem den gerne til næste dag. Den bliver endnu bedre når den "sætter sig".

Servér kagen i små bitte firkanter. Kagen er sød og tung og man kan ikke spise kæmpe store stykker. Nyd derfor gerne frisk frugt eller is til, som kontrast.

Gitte Hansen driver mad- og kagebloggen "Noget i ovnen hos Bagenørden"- en velbesøgt blog, der hver måned har omkring en kvart million besøg og over en halv million sidevisninger. Du finder bloggen her.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 22. år og har to voksne børn. Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek, hvor hun arbejder fuldtid som bibliotekar - med fokus på bl.a. webformidling, undervisning og betjening af studerende.

I fritiden nyder Gitte Hansen naturen, familielivet og elsker at være i sit sommerhus i Fjellerup, læse krimier og bage kager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce