Annonce
Randers Onsdag

Lærer børn om sunde alternativer og at læse varedeklarationer

" Nogle gange kan man godt tage sig selv i at være sulten efter sukker. Men i stedet for en plade chokolade kan man spise et æble, som indeholder masser af frugtsukker, gør man det, vil man ofte opdage, at trangen til det søde forsvinder, siger Jan Møller, varehuschef i Bilka Randers. Foto: Frank Pedersen
- Det drejer sig om sundhed, unge mennesker og gode vaner, så selvfølgelig skulle vi være med, siger Jan Møller, varehuschef i Bilka Randers, om projektet ’Målet er sundhed’.

Randers: Bilka Randers er blandt Randers FC Fondens samarbejdspartnere i projektet ’Målet er sundhed’, der skal sætte fokus på børns sundhed og ernæring.

Da varehuschef, Jan Møller, fik forelagt projektet, var han ikke i tvivl om, at Bilka Randers skulle være med.

- Det drejer sig om sundhed, unge mennesker og gode vaner, så selvfølgelig skulle vi være med, siger han.

Annonce

- Jeg tror på, at hvis vi får nogle gode vaner tidligt i livet, er de sværere at komme af med end hvis de først bliver tillært i en alder af 30 eller 40 år. Hvis man får lært at spise fornuftigt tidligt i livet, tror jeg, at man holder ved det, fortsætter han.

Som et stort varehus mener Jan Møller, at Bilka Randers er forpligtiget til at kunne tilbyde sunde alternativer til de chips, sodavand og slikposer som også er på hylderne.

- Det er i bund og grund et frit valg, hvad man vil købe i et varehus som vores, men valgmuligheden skal være til stede, fastslår han.

Leverer fødevarer og viden

Bilka Randers rolle i projektet er at levere fødevare til den undervisning i madlavning der foregår i de deltagende skoler, derudover får varehuset besøg af skolehold, som blandt andet vil blive vejledt i at aflæse den varedeklaration der er på alle vare.

- Det er et af de spændende aspekter i projektet, for det er ikke mit indtryk, at det er noget børn og unge er vant til. De ved ikke nødvendigvis, at en varedeklaration er bygget op, så det der er mest af i en vare skal stå først, derfor er varedeklarationen et godt værktøj, hvis man vil finde de sunde alternativer, siger Jan Møller.

Han tilføjer, at man kan bruge den kendte madpyramide til at finde ud af, hvad der er sunde fødevare og det man skal have mest af såsom frugt og grove grønt, mejeriprodukter samt det man skal have mindst af, hvilket er de søde ting.

Annonce

Et æble tager trangen til det søde

Som sunde alternativer til en pose chips eller Matador Mix, nævner Jan Møller en pose snack gulerødder, rosiner eller mandler.

- Nogle gange kan man godt tage sig selv i at være sulten efter sukker. Men i stedet for en plade chokolade kan man spise et æble, som indeholder masser af frugtsukker, gør man det, vil man ofte opdage, at trangen til det søde forsvinder, fortæller han.

Bilka er en del af Salling Group, hvor Salling Fonden har skabt en pulje på 10 millioner kroner som landets 18 Bilka-varehuse kan søge midler fra til projekter i lokalområderne. Fra denne pulje har Bilka Randers fået tildelt 242.000 kroner til projektet, som er det første af sin art, Jan Møller som varehuschef deltager i.

Han fortæller, at de 242.000 kroner blandt andet skal dække aflønning af fagpersoner som eksempelvis de fysioterapeuter, Bilka Randers sponserer til projektet.

Ser man på, hvad Bilka Randers får ud at være en del af projektet ’Målet er sundhed’, fremhæver Jan Møller, at udover at styrke det samarbejde varehuset i forvejen har med Randers FC, så håber han, at det er med til at skabe et godt samarbejde med de randrusianske folkeskoler, der deltager.

- Desuden vil vi gerne vise, at vi ikke kun er et sted, hvor man kan købe ind. At vi også er et varehus, der vil tage et ansvar for det lokalområde vi ligger i, siger han.

Annonce

Andre CSR-projekter

’Målet er sundhed’ hører ind under det der kaldes CSR, hvor virksomheder udviser social ansvarlighed samt støtter op om FNs 17 verdensmål.

Af andre CSR-projekter som Bilka Randers for tiden er involveret i, nævner Jan Møller, at man i varehusets pantautomat kan vælge at donere sin pant til Selvhjælp Randers. Gør man det, donerer Bilka Randers et tilsvarende beløb.

- Derudover arbejder vi meget med affaldssortering og vi gør, hvad vi kan for at undgå madspild. Begge dele har relevans til FNs 17 verdensmål, siger Jan Møller.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce