Annonce
Randers Onsdag

Landsdækkende pris for mental sundhed til Børnehus i Randers: Det er de små ting

Ud over den mentale sundhed har pædagog Lotte Hillgaard Hansen som sundhedsambassadør også fokus på bevægelse i Børnehuset Viborgvej. Blandt andet var Børnehuset med i den landsdækkende skridtkampagne - og hun har også været med til at indføre et bevægelsesur, hvor man hver time skal lave forskellige fysiske aktiviteter. Pressefoto: Randers Kommune
Medarbejderne i Børnehuset Viborgvej kunne fejre, at deres arbejdsplads vandt særprisen for Mental Sundhed i konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads.
Annonce

Randers: Pædagog Lotte Hillgaard Hansen mærkede under coronakrisen virkelig, hvad det var, hun manglede i hverdagen. Og én af de ting var hendes gode og nære kolleger på Børnehuset Viborgvej.

- En af de gode ting ved corona var, at vi blev tvunget væk fra vores hverdag, og så bliver man klar over, hvor meget man mangler det, siger hun.

Sidste år på første del af Randers Kommunes efteruddannelse til sundhedsambassadør var Lotte Hillgaard Hansen desuden blevet opmærksom på, at nogle ting fungerede utroligt godt på hendes arbejdsplads.

Derfor satte hun sig midt i coronaperioden ned og skrev en indstilling til konkurrencen om at blive Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Efter at have vundet hele den regionale konkurrence i maj måned fik institutionen onsdag 3. juni Særprisen for Mental Sundhed. Bag konkurrencen står et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv samt Velliv Foreningen, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.

Mens den regionale del af konkurrencen blev afgjort på baggrund af stemmer, blev de landsdækkende priser bestemt af en jury. I deres indstilling skriver de blandt andet:

Børnehuset Viborgvej virker som en arbejdsplads, hvor alle gør en ekstra indsats for at glæde hinanden, og med en leder som har fokus på den enkelte medarbejder såvel som arbejdsfællesskabet. At lederen konsekvent og fortløbende handler for at styrke trivslen, er afgørende for gode resultater.

Annonce

Troede på vinderchancer

Det er en beskrivelse, som Lotte Hillgaard Hansen er helt enig i.

- Jeg tror ikke, det kunne lade sig gøre uden en leder, som havde en betydning i hverdagen. Ligesom det ikke kunne lykkes, hvis ikke vi var åbne og imødekommende overfor det, hun gjorde, forklarer hun.

Hun er rigtig stolt af prisen, som hun kun indstillede sin arbejdsplads til, fordi hun troede på, at de havde tiltagene, der skulle til for at vinde den. Undervejs blev hun imponeret af de store sundhedsindsatser på de private arbejdspladser.

- Men indenfor, hvad der er muligt kommunalt, ved jeg, at det er særligt, slår hun fast.

Pædagogisk leder af Børnehuset Viborgvej, Pia Kjærsgaard Johansen, deler stoltheden over prisen. Hun fremhæver rosen for de små anerkendelser i hverdagen og deres rolle i at skabe mental sundhed. Desuden roser hun Lottes initiativrighed.

- Det er jo guld være at have sådan én, som går forrest, slår hun fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce