Annonce
Randers Onsdag

Leder af Randers Teater, Peter Westphael: Det største problem er uvisheden

På grund af coronarestriktioner har der ikke været spillet forestillinger i nogen af Randers Teaters fire sale siden 12. marts "Mit store problem som teaterleder er, at jeg ikke ved, hvor lang tid det her kommer til at tage. Det er den uvished, der er det værste", siger Peter Westphael. Foto: Anne Myrup Pedersen
Teaterleder Peter Westphael glæder sig til, at der kommer lidt liv i Randers Teater, når arbejdet med næste sæsons forestillinger begynder.
Annonce

Randers: Randers Teater består af fire sale, hvor der normalt er godt besat på publikumsrækkerne. Teatrets leder, Peter Westphael, fortæller, at det har været med en mærkelig følelse, at han har gået rundt i salene, mens teatret har været ramt af coronarestriktioner og nedlukning.

- Der er fandeme meget, meget tomt at gå rundt i vores teater lige nu, siger han.

Peter Westphael ser derfor frem til, at der om kort tid begynder at kommer lidt liv i huset, når de to hold, der medvirker i efterårets første forestillinger - ”Dronning Medise” og ”Forræder” - møder ind for at begynde arbejdet med forestillingerne med ekstra sprit til hænderne.

Selv om Peter Westphael gerne havde undgået den seneste tids nedlukning, bakker han fuldstændigt op om, at det har været nødvendigt. Han har også fuld forståelse for, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at sætte en dato for, hvornår teatret igen kan tage imod publikum.

- Jeg er stort set enig i alt, der er blevet gjort. Og er der noget, jeg ikke er enig i, læner jeg mig tilbage og siger til mig selv, at det ved de, der bestemmer, nok mere om, end jeg gør, siger han.

- Mit store problem som teaterleder - og jeg tror 99 procent af danskernes store problem - er, at jeg ikke ved, hvor lang tid det her kommer til at tage. Det er den uvished, der er det værste, for den gør, at man risikerer at blive apatisk og måske begynder at frygte noget, som man ikke ved noget som helst om, siger Peter Westphael.

Annonce

Ville stille uret et år frem

Uden publikum er der ikke meget at lave på Randers Teater, som derfor har hjemsendt omkring 40 procent af personalet, herunder alle skuespillere.

- Vi er jo sat i verden for at lave teater, så jo længere det eneste vi kan gøre er at vente, des større risiko er der for at falde i søvn, derfor glæder vi os til at komme i gang igen med at være på scenen og med en hverdag, hvor vi kan komme op at skændes om en plakat eller må skille en scenograf og en instruktør ad, fordi de er røget i slagsmål på et spørgsmål om, hvorvidt en sofa skal være rød eller blå, for den slags spørgsmål er jo hjerteblod og passion for os, siger Peter Westphael.

Han tilføjer, at i forbindelse med, at vi gik over til sommertid, tog han sig i at ønske at i stedet for blot en time, ville det være fantastisk, hvis vi kunne stille uret et år frem til en tid, hvor coronaepidemien var forbi.

- Jeg tænkte: Lad os komme i gang med at leve igen. For satan, jeg magter det ikke, siger han med et - trods alt - smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce