Annonce
Randers Onsdag

Lokalt firma stormer fremad: Delikatessehuset åbner endnu en afdeling

Da avisen kom forbi, var delikatessehuset.dks ansatte i fuld gang med at pakke ordrer. Et enkelt firma har blandt andet bestilt 3500 ens gavekurve til at forkæle medarbejderne i en trist coronatid. Foto: Annelene Petersen
Efter regeringens udmelding om, at traditionelle firmajulefrokoster bør aflyses, har delikatessehuset.dk oplevet en eksplosiv stigning i efterspørgslen på firmajulegaver.

Randers: - Virksomhederne har nogle julefrokost-budgetter, som nu skal bruges et andet sted, og det lader til at komme os til gode.

Ordene kommer fra Diana Thaagaard, der er indehaver af den randrusianske webshop Delikatessehuset.dk. Et firma, der laver gavekurve til både privatpersoner og firmaer.

- I fredags var der kø på telefonen hele dagen, klokken 9-15, hos vores kundeservice, og på mailen var det samme mønster, siger hun og tilføjer, at det især er virksomheder, der siden i fredags har kimet hendes webshop ned.

Annonce

- Det er både vores faste firmakunder, der skal have lagt billet ind igen, men det er også nye kunder, både store og små firmaer, der pludselig skal have brugt deres julefrokost-budget på anden vis, forklarer hun.

Fra 1 til 20 ansatte

Delikatessehuset er kun to år gammelt. Navnet eksisterede på en københavner-butik, indtil Diana Thaagaard købte domænet og startede sin egen onlinebutik med base i Randers.

Da hun i 2018 startede, var der kun hende selv til at løbe forretningen i gang. Noget, der gik stille og roligt, indtil Danmark i marts 2020 lukkede ned. Så eksploderede omsætningen fra den ene dag til den anden - særligt med ordrer fra virksomheder over hele landet, der ville sende en kærlig tanke til deres medarbejdere. I marts 2020 nåede hun en omsætning, der var 500 procent større end i marts sidste år. På et tidspunkt var hun nødt til at stoppe al annoncering og sige nej til nye kunder, indtil hun fik ansat nogle flere.

Inden foråret var omme, havde hun fået sat et team af fast- og løstansatte, der betød, at der på en almindelig dag var fem mennesker på arbejde i hendes virksomhed. Siden da er det kun gået én vej: Fremad.

Nu er der på en typisk dag 10 personer på arbejde på Delikatessehusets lager på Messingvej, og inden året er omme, forventer Diana Thaagaard, at det tal er fordoblet.

Annonce

Åbner ekstra afdeling

På grund af den pludseligt stigende efterspørgsel på firmajulegaver har Diana Thaagaard taget en hurtig beslutning om at åbne en midlertidig "satellit-afdeling" af Delikatessehuset, der frem til jul skal stå for pakning af netop firmajulegaver.

- Det er en nødvendig erkendelse, at vi bliver nødt til at gøre noget. Hvis det her fortsætter, hvilket alt jo tyder på, så skal vi opgradere for at kunne imødegå de forespørgsler, vi får. En satellit-afdeling vil være en måde at tilføre flere ressourcer på samtidig med, at vi tager højde for risikoen forbundet med corona, siger hun.

Diana Thaagaard forklarer, at det ville føre til enorme økonomiske tab, hvis hun eller nogen i hendes stab blev ramt af corona i de kommende uger, og hun dermed ville blive tvunget til at lukke virksomheden midlertidigt. Det er netop derfor, hun har valgt at åbne en satellit-afdeling 100 meter fra virksomhedens nuværende placering på Messingvej frem for at udvide det eksisterende lager. På den måde kan hun have 10 medarbejdere på den ene adresse, og 10 på den anden adresse, uden at de to afdelinger kommer til at have fysisk kontakt med hinanden.

- Vi tager alle de nødvendige forholdsregler i forhold til hygiejne, afspritning, afstand m.m. Alligevel hører man jo desværre, at det sjældent kun er én, der bliver ramt, hvis det først kommer ind på arbejdspladsen. Derfor vil endnu en afdeling med andre ansatte i andre lokaler være en måde at sprede risikoen på, siger hun.

Annonce

Ansættelser i gang

Diana Thaagaard har allerede fået nøglerne til det midlertidige lejemål. Nu kommer de kommende dage til at gå med at få indrettet lokalet med lange pakkeborde, hvor de tusindvis af gavekurve kan pakkes.

- Det er de større firmaordrer, der vil blive håndteret i vores nye afdeling. Vi har virksomheder, der bestiller over 1000 ens gavekurve. I dag skal vi for eksempel levere en ordre på 3500 gavekurve til et firma, fortæller hun.


Os, der oplever en stigende efterspørgsel på grund af corona, har et medansvar for, at der i Danmark bliver holdt gang i økonomien. Vi skal give private og virksomheder mulighed for at få brugt budgetterne. Og vigtigst af alt, så skal vi hjælpe vores leverandører med at aftage så mange varer som muligt, fordi der måske er nogle af deres andre kunder, som lige nu ikke kan aftage samme mængder, som de plejer.

Diana Thaagaard, indehaver af delikatessehuset.dk


Derudover skal hun have de sidste ansættelser på plads, og så er håbet, at den nye afdeling kan tages i brug i løbet af den kommende uge.

- Vi har heldigvis nogle julehjælpere fra sidste år, som vi kan trække på igen, og derudover har vi 200 ansøgninger liggende, siger hun og tilføjer, at nyansættelserne vil være timelønnede medarbejdere, som ikke er garanteret noget fast timetal, da det vil afhænge af antallet af ordrer.

- Men vores første julehjælpere startede i sidste måned, og de har siden da arbejdet mere eller mindre fuldtid, fordi vi har haft så travlt, fortæller Diana Thaagaard, som er ved at gøre klar til at modtage endnu en ny medarbejder, mens avisen taler med hende.

Annonce

Skår i glæden

Selv om Diana Thaagaard naturligvis glæder sig over den stigende omsætning, går hun også med en ambivalent følelse.

Webshoppen leverer gavekurve til privatpersoner og firmaer fra hele Danmark. Særligt denne adventsgave er populær for tiden. Foto: Annelene Petersen

- For det første er det en svær tid at vækste i, fordi vi samtidig opfordres til at være så få som muligt, holde afstand og lignende. For det andet tænker jeg rigtig meget på andre erhvervsdrivende, som lider. Det er en svær periode, hvor man ser en skævvridning, også i min branche. Nogle steder går det helt vildt godt, og andre steder lider de under faldende omsætning, siger hun og fortsætter:

- Det er en katastrofe. Men samtidig er det også os andre, der oplever en stigende efterspørgsel på grund af corona, der har et medansvar for, at der i Danmark bliver holdt gang i økonomien. Vi skal give private og virksomheder mulighed for at få brugt budgetterne. Og vigtigst af alt, så skal vi hjælpe vores leverandører med at afsætte så mange varer som muligt, fordi der måske er nogle af deres andre kunder, som lige nu ikke kan aftage samme mængder, som de plejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Nyt liv i grillen på Viborgvej: Musses Madhjørne sælger både friturestegte fritter og keto-burgere

Randers Onsdag

Populær børnetøjsforretning lukker i Randers: Nu vil ejeren satse alt på netbutikken

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce