Annonce
Randers Onsdag

Mælkepenge til køkkenhave og bålgrej

Korshøjskolen har fået 3.500 kroner af Mejeriernes Skolemælkslegat til at anlægge en køkkenhave. Arkivfoto: Annelene Petersen
Korshøjskolen og Bjerregrav Skole er blandt 30 udvalgte projekter fra hele landet, der støttes af Mejeriernes Skolemælkslegat.
Annonce

Randers: Ønsket om at "give eleverne grønne fingre" bliver nu hjulpet godt på vej med et legat på 3.500 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat på Korshøjskolen.

”Projektet skal komme alle gavn og glæde af skolens årgange og sikre, at børnene kommer ud, får jord under neglene, kommer i bevægelse og får en større forståelse for begrebet fra jord til bord. Eleverne skal være med til at passe køkkenhaven og se, hvad der sker i den året rundt”, skriver Nadja Elmholt Bang, pædagog på Korshøjskolen i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Der var hele 350 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet i begyndelsen af maj satte sig sammen for at vurdere, og afdelingschef hos Mejeriforeningen, Jan Hermansen, glæder sig over den store søgning.

- Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for mange af eleverne. De 29 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til efteråret, siger Jan Hermansen.

Også Bjerregrav Skole er blandt de begunstigede skoler. Her lyder donationen på 5.000 kroner til nyt bålgrej.

- Vores gamle båludstyr er desværre slidt op, og derfor trænger vi blandt andet til et nyt bålstativ med rist samt en plade og en bagehat, så vi kan stege og bage på vores udeområde. Primært vil det nye grej være til brug i SFO, men hele skolen har selvfølgelig adgang til bålhytten med materialer og udstyr", skriver Torben Kjølhede, pædagog på Bjerregrav Skole, i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce