Annonce
Randers Onsdag

Møbelpolstrer fra Randers skal til DM i Skills

Sarah Emilie Degn har allerede fået sit svendebrev som møbelpolstrer og afslutter officielt sin uddannelse hos AV A&V Polstring i Hillerød om et par måneder. Pressefoto
Randers-pigen Sarah Emilie Degn skal dyste med om titlen som Danmarks bedste møbelpolstrerelev ved det kommende DM i Skills.
Annonce

Randers: For en stund kan Sarah Emilie Degn i midten af januar skifte lærepladsen på A & V Polstring i Hillerød ud med Bella Center i København. Men kun i et par dage. For første gang har hun kvalificeret sig til DM i Skills. En begivenhed, der skal finde Danmarks bedste lærlinge indenfor erhvervsuddannelser, og debutanten glæder sig til oplevelsen.

- Jeg håber da helt klart, at jeg vinder. Det burde altid være målet. Udover det forventer jeg, at det bliver sjovt og udfordrende. Jeg glæder mig til at give den hele armen i hvert fald, fortæller en spændt Sarah Emilie Degn.

Udover at finde de bedste lærlinge i Danmark, er DM i Skills også en mulighed for at vise de mange forskellige erhverv frem for unge, der snart skal vælge en uddannelse. Sarah Emilie tager gladeligt sin del af ansvaret for denne opgave.

- Jeg glæder mig til oplevelsen af en masse unge passionerede håndværkere, men også til at folk kommer og kigger og forhåbentligt bliver inspirerede. Det er spændende, og jeg er glad for at kunne komme ud og vise folk mit fag. Vi er jo ikke så mange, siger hun.

Sarah Emilie Degn flyttede for syv år siden fra Randers til København, men da hun kun kan tage uddannelsen til møbelpolstrer på Skive College, bor hun 10 uger af gangen på skolens skolehjem.

- Det var egentlig lidt tilfældigt, at jeg valgte møbelpolstrerfaget. Også selv om jeg kommer fra en familie med syv generationers møbelpolstrere, siger hun.

Annonce

Kæmper mod sine klassekammerater

Til DM i Skills skal Sarah Emilie Degn kæmpe mod tre andre møbelpolstrere. Alle har de det til fælles, at de tager deres uddannelse på Skive College. Alligevel er der ingen rivalisering at spore mellem klassekammeraterne.

- Jeg synes ikke umiddelbart, der er noget rivaliserende. Vi er jo alle fra Skive College, så vi kender hinanden godt, og jeg tror langt hen ad vejen, at vi vil hjælpe hinanden, hvis det skulle blive nødvendigt, fortæller DM-deltageren.

DM i Skills løber af stablen fra 16. – 18. januar i Bella Center, København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce