Annonce
Randers Onsdag

Mange sidder alene med problemerne: Men de svære emner kan godt bearbejdes med online-møder

Kristina Langkilde: Onlinegrupper kan fungere - men emnerne skal overvejes, ligesom det re bedst, hvis deltagerne kender hinanden. Pressefoto
Online undervisning, nedlukning af samfundet, ingen sociale sammenkomster. Det gør, at mange oplever, at de har det svært under corona-nedlukningen

RANDERS: Tanker og følelser kan fylde ekstra meget, når man er isoleret og ikke kan gøre det, man plejer. Derfor har Selvhjælp Randers nu sat gang i en stribe online-grupper via Microsoft Teams.

Majbritt Bargsteen, der er leder af Selvhjælp Randers, siger:

- Vi er her, og det er netop nu, at borgerne har brug for os. Det kan vi jo desværre ikke fysisk. Derfor er vi meget glade for, at vi har fået midler til at kunne starte online fællesskaber op.

En af de frivillige, der står for de digitale fællesskaber, er Kristina Langkilde.


Online-formen er langt bedst, når vi allerede har været i gang og har set hinanden an ansigt til ansigt. Så har vi fået opbygget en tryghed, vi kan arbejde videre med

Kristina Langkilde


- Vi er så småt i gang med vores online-møder. Og i mange situationer kan det faktisk godt lade sig gøre at have en digital selvhjælpsgruppe. Vi skal bare overveje, hvilke emner vi kan tackle virtuelt. Et emne som for eksempel sorg er ikke særlig velegnet, fordi en del af sådan en gruppe uvægerligt også vil være at kunne vise omsorg med andet end ord. Og ord er jo det eneste, vi har at arbejde med via skærmene, siger hun.

Annonce

Tryghed afgørende

- Online-formen er langt bedst, når vi allerede har været i gang og har set hinanden ansigt til ansigt tidligere. Så har vi fået opbygget en tryghed, vi kan arbejde videre med.

Opskriften på en online-selvhjælpsgruppe for voksne er, at Selvhjælp Randers løber gruppen i gang, gruppelederen trækker sig - og medlemmerne fortsætter med at snakke om eventuelle problemer.

Netop sådan har Kim Sørensen oplevet sin gruppe.

- Vi startede med en frivillig fra Selvhjælp Randers for to år siden. Efter de første 12 uger var vi færdige med det officielle kursus, men vi er stadig fem, der mødes og snakker om livet en gang om måneden. Og det er helt essentielt for os, at vi er trygge ved hinanden.

Annonce

Kommet for at blive

Online fællesskaber er en nødløsning under de tilstande, vi alle må få hverdagen til at fungere under, siger Lykke Elmose, der er trivselskoordinator ved Selvhjælp Randers

- Men online fællesskaber er også mere end det. Det er en mulighed for at mødes og tale om netop alt det, der er svært – både i forbindelse med corona og alt hvad der ellers kan gøre livet lidt tungt at bære.

- Vi forventer at online fællesskaber vil bestå på sigt, fordi det faktisk fungerer bedre for nogle personer. Det kan være man har svært ved at komme ud af døren, enten på grund af fysiske eller psykiske udfordringer eller helt praktiske årsager. Vi ser online fællesskaber som en rigtig god mulighed for at være en del af et positivt fællesskab selvom man ikke fysisk sidder overfor hinanden, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce