Annonce
Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Nicolai Michaelsens favoritsted i Randers midtby er Rådhushaven. "Det, jeg godt kan lide ved Rådhushaven, er, at det som byrum er blevet en naturlig midte for Randers. Og så synes jeg, det er fedt, at stedet er skabt for få midler. Folk med masser af penge kan altid lave noget stort og flot, men at man kan bygge en oase som Rådhushaven af noget træ og nogle enkelte planter, synes jeg er helt fantastisk", siger han. Foto: Frank Pedersen
Flere byrum, lavere huslejer og specialforretninger er hovedingredienserne til en fortsat udvikling af Randers midtby ifølge Nicolai Michaelsen, der er nyt medlem af bestyrelsen for Randers City Forening.

Randers: Ved Randers City Forenings generalforsamling for nylig blev Nicolai Michaelsen valgt ind i bestyrelsen for en to-årig periode.

- Jeg har lært, at her i Danmark siger man ikke nej til nogen, der hedder Mette. På landsplan er det statsminister Mette Frederiksen, her i Randers er det citychef Mette Bræmer-Jensen. Så da Mette Bræmer-Jensen ringede og spurgte. om jeg var interesseret i at stille op til valg af bestyrelsesmedlemmer i Randers City Forening, sagde jeg ja tak, fortæller Nicolai Michaelsen med et stort smil.

Nicolai Michaelsen tilføjer, at det nu ikke kun var, fordi citychefen opfordrede ham til at stille op, at han gjorde det.

Annonce

- Jeg gjorde det også, fordi jeg har en stor kærlighed til byen, som jeg flyttede til for ti år siden, siger han.

Egentlig var det meningen, at Nicolai Michaelsen kun skulle bo i Randers et års tid, men nu har han erkendt, at han aldrig kommer herfra.

- For Randers er den mest fantastiske by at bo i, siger Nicolai Michaelsen, der tidligere har boet i Aarhus, København og storbyer i udlandet.

- Det særlige ved Randers er, at byen har alt, hvad jeg har brug for uden, at der er den larm og trafik som i de andre byer. Desuden er jeg er meget mere til tempoet i Randers end noget andet sted, jeg har boet samt ikke mindst meget mere til personerne i Randers. Der er ikke den der påtagethed i Randers, som der er i mange andre store byer, en påtagethed hvor man skal skilte sig til at være noget, man reelt set ikke er. I Randers har vi fødderne solidt plantet i jorden og det kan jeg godt lide… Jeg er nok lidt en by-bonderøv, fortsætter han med et glimt i øjet.

Fra tålt til accepteret ophold

I en årrække har Nicolai Michaelsen drevet outlet-butikken Fabric i Kirkegade, som han ejer sammen med sin faste forretningspartner, Heine Kjær. Det var dog først i foråret 2020, at han blev medlem af Randers City Forening.


Jeg har lært, at her i Danmark siger man ikke nej til nogen, der hedder Mette. På landsplan er det statsminister Mette Frederiksen, her i Randers er det citychef Mette Bræmer-Jensen. Så da Mette Bræmer-Jensen ringede og spurgte, om jeg var interesseret i at stille op til valg af bestyrelsesmedlemmer i Randers City Forening, sagde jeg ja tak.

Nicolai Michaelsen, nyvalgt medlem af bestyrelsen for Randers City Forening


Han fortæller, at årsagen til, at han ikke på et tidligere tidspunkt er blevet medlem af Randers City Forening, er, at han har følt, at de øvrige butikker og forretninger ikke har ønsket, at han skulle være en del af foreningens fællesskab.

- Med Fabric er jeg tit gået ind og har underbudt markedet rent prísmæssigt, og det har skabt stor ballade rundt omkring i byens øvrige butikker, så jeg har levet lidt på tålt ophold her i byen - jeg har ikke været den, de andre butikker inviterer med til julefrokosten, siger Nicolai Michaelsen.

Han tilføjer, at nogle af butikkerne ligefrem har prøvet at få ham droppet blandt diverse leverandører.

Liv i midtbyen

  • Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.
  • Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.
  • I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.
  • Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.

- Derfor har det været svært for mig at bakke op om fællesskabet, når nu så mange af de andre gerne vil have mig smidt ud af fællesskabet, siger Nicolai Michaelsen.

- Men specielt her i coronatiden er det vigtigt, at vi forretningsdrivende står sammen, så nu har jeg valgt at tage tyren ved hornene, siger Nicolai Michaelsen.

- Vi, der driver butikker og forretninger, skal se tingene i et større perspektiv, hvor vi støtter op om hinanden, og sammenholdt med, at jeg er så vild med Randers, som jeg er, var det derfor naturligt, at det var nu, at jeg uanset hvad blev medlem af Randers City Forening, fortsætter han.

Nicolai Michaelsen

Nicolai Michaelsen

44 år

Kæreste med Ann Lorentzen, de har tre børn.

Flyttede til Randers i 2009.

Medejer af: Fabric, telemarketingvirksomheden Partners samt Sushimania i Steet Food og Randers Storcenter.

Nicolai Michaelsen tilføjer, at han med historikken in mente ser det som et stort skulderklap, at cityforeningens medlemmer ved generalforsamlingen stemte ham ind i bestyrelsen.

- Nu er jeg gået fra tålt ophold til accepteret ophold. Det er dejligt, at jeg efter at have at have drevet virksomhed i byen i ti år nu er inkluderet i fællesskabet, siger han med et smil.

Annonce

Byrum og oplevelser

Nicolai Michaelsen fortæller, at han sammen med de andre medlemmer af Randers City Forenings bestyrelse vil sætte ind på at skabe mere liv i midtbyen. Det kan blandt andet kan være i form af udendørs rum.

- Der skal mere liv i midtbyen, så folk ikke bare sidder derhjemme og handler på internettet. Vi skal have alle til at støtte op lokalt. Det gælder lige nu, hvor der er krisetid på grund af corona, men også efterfølgende. Det er nemlig ikke for sjov, at cityforeningens slogan er: Hvis du vil have de lokale butikker i morgen, så brug dem i dag, pointerer Nicolai Michaelsen.

I forhold til de udendørs rum fremhæver han etableringen af Rådhushaven som det bedste, der er sket, mens han har haft butik i Randers.

- Det er en fantastisk oase midt i byen, hvor der med relativ få midler er skabt et rum, hvor folk helt automatisk går hen og sætter sig, siger Nicolai Michaelsen.

Han ser gerne, at der bliver etableret flere af den slags byrum rundt om i midtbyens butiksgader, og det må meget gerne spille sammen med en grøn genbrugspolitik. Som eksempel på det nævner han de halmballer og græskar, der har været ved Street Food og som nu er overtaget af cityforeningen og placeret i Houmeden og ved Kirketorvet.

- Det gør det til en anderledes oplevelse, når man går rundt og handler i byen, siger Nicolai Michaelsen.

- For det er ikke nok med gode butikker med spændende varer, hvis vi skal få folk til at tage ind til midtbyen, fortsætter han.

- Folk skal have lidt på oplevelsen, så hvis vi kan få noget, hvor børnene står og peger og siger: Ej prøv at se der. Det er sådan noget, der er sjovt, for det får du ikke ved at sidde hjemme i dagligstuen og handle online, siger Nicolai Michaelsen.

Han pointerer, at internethandel han er imod. Det er de store udenlandske webbutikker, han vil bekæmpe.

- Jeg har stor respekt for de lokale butikker, der kører deres egen webshop op ved siden af den fysiske butik, for det er en nødvendighed i dag, hvor der bliver handlet meget på nettet, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce

Kolleger fremfor konkurrenter

Nicolai Michaelsen siger, at han som bestyrelsesmedlem på et længere sigte vil arbejde for, at medlemmerne af Randers City Forening står sammen. At man i højere grad mere skal se hinanden som kolleger end konkurrenter.

- Grundlæggende handler det jo om at få så mange mennesker ned i byen som overhovedet muligt. Og hvis de går ind til nabobutikken i dag, kan det jo være, at de kommer ind til dig i morgen, siger han.

Nicolai Michaelsen tilføjer, at hvis der kommer flere ting i stil med Rådhushaven, er han sikker på, at det vil medvirke til at skabe et tiltrængt andet syn på Randers midtby.

- I Randers er vi jo enormt udskældte både i medierne og blandt os selv. Jeg synes, at der er rigtig mange randersborgere, der i den forbindelse burde skamme sig, for de kører fuldstændig med på vognen omkring, hvor mange ting, de synes, der er til grin i Randers, siger Nicolai Michaelsen.

Han tilføjer, at undersøgelser har vist, at der på landsplan hverken er flere scootere eller bliver solgt flere Mokaïer i Randers end i andre byer.

- Det prædikat, vi har fået trukket ned over hovedet, skal vi i fællesskab arbejde på skal være anderledes. Og det må meget gerne løftes med selvironi, fortsætter han og nævner som eksempel, at Street Food hedder Mokaien.

- Vi kan lige så godt omfavne det for på den måde at skabe en skabe en positiv vinkel på det. For Street Food var nok blevet døbt et eller andet a la det i folkemunde, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce

Nødvendigt med lavere huslejer

Nicolai Michaelsen håber naturligvis, at tendensen med, at der åbner flere og flere butikker i midtbyen, fortsætter.

- Midtbyens værste mareridt er, når butik efter butik lukker, for så er her ikke det byrum, som folk gider besøge. Derfor er det et godt tiltag, at hvis der er tomme butikslokaler, så streames vinduerne til, så de i det mindste ikke står og skriger ”tomt lokale”, siger han.

I den forbindelse med de tomme butikslokaler ser Nicolai Michaelsen gerne, at der bliver skabt en dialog med udlejerne.

- En dialog, hvor vi kan forklare dem, at hvis de kan få bare 5000 kroner i husleje, er det bedre end ingenting. Lavere husleje vil nemlig betyde, at vi kan få små iværksættere ind i de tomme lokaler. En af de største hurdler for små iværksættere er nemlig, at de ofte ikke kan lægge de penge, som huslejerne er på nu, siger Nicolai Michaelsen.

Udover at de vil fylde flere af de tomme butikslokaler, fremhæver han at små iværksættere vil kunne bidrage med ”skæve vinkler” i bybilledet i modsætning til Randers Storcenter med den ene franchise-butik efter den anden.

- Vejen frem for midtbyen er flere specialbutikker, der er drevet af engagerede mennesker, siger Nicolai Michaelsen.

Annonce

Midtbyen og storcentret supplerer hinanden

Udover Fabric ejer Nicolai Michaelsen og Heine Kjær to Sushimania restauranter i Randers. Den ene ligger i Street Food, den anden i Randers Storcenter.

Nicolai Michaelsen ser dog ikke på sit engagement i Randers Storcenter som, at han står med et ben i begge lejre i forhold til at trække kunder til de to handelsområder i Randers. Han ser heller ikke noget problem i, at han som medlem af Randers City Forenings bestyrelse også har en restaurant at tage hensyn til i Randers Storcenter, hvor der også er en forening for de handlende.

- Dels bruger jeg 99 procent af min tid i virksomhederne i midtbyen, og dels er Sushimania som den eneste i Storcentret ikke medlem af deres handelsforening, forklarer han.

- Men i det hele taget er der efter min opfattelse slet ikke tale om en kamp mellem de to handelsområder. De er snarere et supplement til hinanden, som bevirker, at der er mere at komme efter i Randers. Hvis vi kun havde storcentret, var der måske ikke kommet så mange kunder til Randers og på samme måde, hvis vi kun havde haft midtbyen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Nyt liv i grillen på Viborgvej: Musses Madhjørne sælger både friturestegte fritter og keto-burgere

Randers Onsdag

Populær børnetøjsforretning lukker i Randers: Nu vil ejeren satse alt på netbutikken

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce