Annonce
Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Kristian Juliussen, efterforskningleder ved Østjyllands Politi i Randers, beder nu borgere, der har haft ubehagelige oplevelser med en, der har et signalement, der peger i retning af Paderupmanden, om at henvende sig med en anmeldelse. Arkivfotos: Lars Rasborg, Axel Schütt - Grafik: Eva Maria Jørgensen
Efterforskningsleder i Randers, Kristian Juliussen, beder nu randrusianerne om hjælp. "Der er mennesker, som har haft besøg af ham, I kalder Paderupmanden, uden at melde det til politiet," siger han. Indtil videre er der primært kendte sager fra to bydele i Randers, men efterforskeren vil ikke udelukke, at der findes andre forhold. "Det er noget af det, som vi skal have efterforsket," siger han.

Randers/Paderup: - Vi kan jo se, at efter, der har været så meget i pressen op til og forbindelse med fængslingen af ham, som I kalder Paderupmanden, så er der nogle mennesker, som har haft en mand med et tilsvarende signalement inde i huset eller på anden måde stået overfor ham, uden at henvende sig til os.

Sådan lyder ordene fra efterforskningsleder i Randers og vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Kristian Juliussen.

Derfor beder Østjyllands Politi nu alle, der har haft ubehagelige oplevelser med en mand med lignende karakteristika om at anmelde.

Annonce

Det drejer sig altså om en mand, som er cirka 170 centimeter høj, ofte er iført løst joggingtøj, har kort, sort hår og en lidt kompakt kropsbygning. På halsen har han et par tatoveringer. Ifølge sigtelserne i grundlovsforhøret er han 31 år gammel.

Hans typiske fremgangsmåde er at lede efter ulåste døre og sommetider vinduer, som han bruger til at bryde ind. Øjensynligt for at stjæle. Hvis han bliver opdaget, spørger han ofte efter en Maria, en psykolog eller en advokat, men dette er ikke altid tilfældet.

Intet er for småt

Politiet modtager gerne anmeldelsen på telefon 114, men borgerne kan også vælge at benytte sig af de digitale muligheder på politi.dk/indbrud. Derefter vil de blive kontaktet af en efterforsker.

Hvis vi ikke får det ind, har vi jo ikke mulighed for at vurdere det. Det betyder ikke så meget med størrelsen. Hvis vi får mange anmeldelser, kan det måske underbygge, at der er tale om systematiske straffelovsovertrædelser.

Kristian Juliussen, efterforskningsleder Randers

Ifølge Kristian Juliussen skal du i dette tilfælde ikke bekymre dig om, hvorvidt det, du har oplevet, er for småt.

- Hvis det drejer sig om en person, der nogenlunde svarer til signalementet, der for eksempel går ind på privat grund eller kigger ind gennem vinduet, så vil vi gerne høre om det, fortæller han.

Derefter vil politiets juridiske afdeling kigge på anmeldelsen og vurdere, om det er noget, som kan bruges i sagsfremstillingen.

- Hvis vi ikke får det ind, har vi jo ikke mulighed for at vurdere det. Det betyder ikke så meget med størrelsen. Hvis vi får mange anmeldelser, kan det måske underbygge, at der er tale om systematiske straffelovsovertrædelser, forklarer han.

Selv anmeldelser, som drejer sig om en person med et lignende signalement, som er set trække i dørhåndtag hos andre, vil han ikke afvise.

- Der er dybest set ikke nogen grænse. Hvis du har haft en ubehagelig oplevelse, vil vi hellere end gerne tale med dig om det. Så er det ikke sikkert, at han bliver dømt for det, eller vi kan bevise, at det var ham, men ring og få en snak, opfordrer han.

Annonce

Tryghed for borgerne

Udover at hjælpe med at opklare sagen er Kristian Juliussen også optaget af at sikre trygheden i området.

- Jeg kunne godt forestille mig, at nogle borgere kunne have brug for at tale med os, siger han.

For Paderupmandens formodede færden i Randers centrerer anmeldelser og sigtelser sig primært om Paderup og Randers midtby. Men Østjyllands Politi er i gang med at efterforske, om der findes anmeldelser af episoder i andre områder, der minder om Paderupmandens fremgangsmåde.

- Det kan jeg ikke udelukke, siger efterforskningsleder Kristian Juliussen.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Teresa knokler 12 timer om dagen for at få ny delikatesseforretning klar til efterårsferien: - Vi skal have sol og varme til Randers

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Randers Onsdag

Lej en hytte ved årets julemarked på Østervold

Randers Onsdag

Fra januar 2022 kan du tage cyklen med i bybusserne i Randers

Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Annonce