Annonce
Randers Onsdag

Mere end 100 år med RAFI

Foreninger i Randers til Randers Onsdag. Frimærkeklubben Randers Filatelistklub og formand Dan Hougesen, på hans kontor hos Danmark Music Group. Her ses han med noget af hans frimærkesamling. Foto: Annelene Petersen
Men frimærkesamlerne bliver færre og færre.

Randers: Randers Filatelistklub – byens forening for frimærkesamlere – blev stiftet helt tilbage i 1917. Selv om foreningen har mere end 100 på bagen, lever den i bedste velgående. Omend medlemsskaren efterhånden tilhører den aldersgruppe, der er omfattet af begrebet ”det grå guld”. Formanden, Dan Hougesen, er med sine 48 år således foreningens yngste medlem.

Han tog over på formandsposten i 2015 efter Erik H. Sørensen, der da havde været formand for Filatelistklubben siden 1986, og som har været den længst siddende formand i foreningen. I forbindelse med 100 års jubilæet blev det gjort op, at klubben har haft i alt 17 formænd, hvoraf tre personer har haft tjansen ad flere omgange.

Jubilæet blev blandt andet markeret med en stor frimærkeudstilling i Fritidscentret.

Annonce

Flest mænd

Foreningen har i dag cirka 60 medlemmer – bortset fra et par stykker er det mænd alle sammen. Medlemmerne mødes, i det omfang de kan og har lyst, hver anden tirsdag i Fritidscentret – når ellers coronavirus ikke begrænser folks mulighed for at mødes.

- Et fantastisk sted, indskyder Dan Hougesen. – Tænk at have sådan et sted, hvor foreninger bare kan booke sig ind.

Annonce

Nørderi

I klubben møder man mennesker, som man kan snakke med alt muligt frimærke-relateret. Alt det, man kommer i tvivl om. Engang imellem er der foredrag om et eller andet emne, katapultpost eller kuglepost.

- Alle mulige post-relaterede emner, siger Hougesen.

Ved andre lejligheder er der auktion over frimærker og mulighed for indbyrdes køb og salg af frimærker og andet relateret materiale.

Klubben deltager også i den årlige samlermesse, der bliver holdt i Fritidscentret.

Annonce

Nye medlemmer er velkomne

Formanden er bevidst om, at der er masser af frimærkesamlere, der ikke er medlemmer af klubben.

- Det er jo os, de kommer til, når de skal have vurderet en samling efter dødsfald. Og det gør vi gerne, fortæller Dan Hougesen og peger på, at ét er katalogværdi, noget anden er prisen i virkelighedens verden.

- Det går op og ned. Man får ikke det samme for sådan noget, som man gjorde engang, ekender han og understreger, at hvis der går folk rundt, som bare er lidt interesserede i frimærker og posthistorie, er de velkomne til at melde sig under fanerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce