Annonce
Randers Onsdag

Mere genbrug i Randers: Ny Røde Kors-butik på vej i midtbyen

Endnu er lokalerne til Randers' nye Røde Kors-genbrugsbutik knap klar til brug, men Røde Kors-afdelingen har allerede fået de første kasser med varer leveret fra Røde Kors' centrallager i Horsens. Her tjekker Røde Kors' formand, Else Madsen, indholdet. Foto: Annelene Petersen
Gode erfaringer fra butikken på Mariagervej har givet de frivillige i Røde Kors mod på mere.

Randers: Frivillige fra Røde Kors i Randers har i mere end en måneds tid arbejdet på at indrette en ny genbrugsbutik i Randers Midtby. Den skal være et supplement til butikken på Mariagervej, der åbnede for omtrent tre år siden, og Røde Kors-folkene håber, at den nye butik kan åbne 1. marts.

- Hvis ellers samfundet er åbnet igen til den tid, siger formanden for Røde Kors i Randers, Else Madsen.

Butikken får lokaler i kælderen på Kirketorvet 2, under restaurant Storkereden. Tidligere har der været herretøjsbutik og senest cafe.

- Vi håber, at vi kan profilere Røde Kors lidt mere med en mere central placering, fortsætter Else Madsen.

Butikken vil have åbent torsdag og fredag kl 12-17 samt lørdag kl. 10-14 og vil alene blive bemandet med frivillige medarbejdere. Det er tanken, at lokalerne på andre tidspunkter kan udnyttes til andre formål, for eksempel til førstehjælpskurser, til mødevirksomhed og som et socialt mødested for grupper af personer, der har brug for og lyst til kontakt med andre.

Annonce

Tøj til hele familien

I genbrugsbutikken vil man forhandle tøj til såvel børn som til kvinder og mænd. Desuden nips, pyntegenstande, smykker m. v.

- Men ikke møbler. Dem er der ikke plads til her, så dem holder vi i den anden butik på Mariagervej, fastslår Mogens Borup, der er Røde Kors' butiksansvarlige.

Han forventer, at den nye butik vil kunne generere en omsætning på 300.000 til 400.000 kroner på årsbasis. En tredjedel af overskuddet beholder den lokale Røde Kors-afdeling til sit lokale arbejde, mens resten tilfalder landsorganisationen, der arbejder både internationalt og indenfor landets grænser.

Annonce

85 frivillige

De varer, der sælges i de nu snart to Røde Kors-butikker, er dels indsamlet lokalt, blandt andet gennem de tøjcontainere, som foreningen har opstillet forskellige steder, dels leveres varer til salg fra Røde Kors' centrallager  Horsens.

I Røde Kors-arbejdet i Randers, der udover genbrugsbutikkerne også omfatter blandt andet besøgstjeneste, hospitalsguider, støtte til krisecenter-beboere, deltagelse i landsindsamling, nørklearbejde og meget mere, deltager 80-85 frivillige.

- Men der er plads til flere, blandt andet til at drive den nye butik, understreger Else Madsen.

Folk, der har lyst til at være med i arbejdet, kan henvende sig til Else Madsen via mailadressen randers.fmd@rodekors.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce