Annonce
Randers Onsdag

Mere udeservering og to millioner kroner på vej til Randers Midtby

Reastauranter og cafeer i Randers får bedre muligheder for udendørs servering. Arkivfoto
Udviklingsudvalget vil åbne for, at restauranter og cafeer i midtbyen kan servere mad og drikke på større områder udenfor. Samtidig ønsker udvalget at frigive yderligere to millioner kroner til forskellige tiltag, der skal gøre midtbyen mere attraktiv.
Annonce

Randers: - Vi ønsker at give midtbyen et markant løft og støtte butikker og restauranter i at komme godt igennem krisen. Derfor vil vi gerne åbne for, at restauranter og cafeer i højere grad kan servere mad udendørs sådan, at de kan have flere gæster samtidig med, at de overholder de sundhedsmæssige retningslinjer. Derudover vil vi fremrykke investeringer for yderligere to millioner kroner i forskellige initiativer, der oprindelig var planlagt til at blive udført i 2021, siger Christian Brøns, der er formand for udviklingsudvalget, i en pressemeddelelse.

Beslutningen traf udviklingsudvalget sit møde i sidste uge.

Dermed kan restauratører i Randers Midtby nu søge om dispensation fra de almindelige regler for udeservering, så de i en begrænset periode må bruge et større areal. For eksempel kan der gives dispensation til at bruge naboejendommens facadelængde eller til at bruge parkeringspladser. Dog fastholdes krav om tilgængelighed, og at der ikke må afskærmes, så det fremstår som et privat område.

Ansøgningen om dispensation skal restauratørerne sende til vejeogtrafik@randers.dk. Herefter vil forvaltningen straks samarbejde med andre relevante myndigheder om en mulig midlertidig tilladelse, som vil gælde i resten af året.

Vi vil gerne åbne for, at restauranter og cafeer i højere grad kan servere mad udendørs sådan, at de kan have flere gæster samtidig med, at de overholder de sundhedsmæssige retningslinjer.

Christian Brøns (V), formand for udviklingsudvalget

Annonce

Flere grønne områder

Udviklingsudvalgets beslutning betyder også, at der bliver fremrykket investeringer i midtbyens udvikling. Her skal byrådet dog formelt godkende beslutningen før, den kan træde i kraft.

I december 2019 afsatte Randers Byråd fire millioner kroner til at implementere den strategiske udviklingsplan for Randers Midtby i årene 2020 og 2021. Men efter nedlukningen af samfundet som følge af coronavirus har byrådet givet grønt lys til at bruge alle midler allerede i 2020. Og det er på den baggrund, at udviklingsudvalget vil fremrykke to millioner kroner, som ellers først skulle have været brugt i 2021.

Pengene skal gå til indsatser på både kort og lang sigt. Blandt andet til at skabe flere grønne oaser, opdatere udtjent byrumsinventar og forbedre muligheden for at finde vej og gå på opdagelse i midtbyen. Derudover er der allerede sat gang i initiativer som for eksempel opstilling af blomster på Rådhustorvet, da byen var allermest tom. Formålet var at opretholde en positiv oplevelse af bymidten, så den fremstod præsentabel og indbydende for borgere, der ønskede at benytte byens uderum.

Alle initiativer og indsatser er og bliver planlagt og udført i tæt samarbejde med Randers City og andre interessenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce