Annonce
Randers Onsdag

Mestersvend vinder DM i Skills for anden gang

Svend Borup Christophersen får overrakt diplom og trofæ af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Per Daugaard

Svend Borup Christophersen blev lørdag kåret som danmarksmester i Skills for klejnsmede. Han kan nu kalde sig dobbelt-danmarksmester, da han også vandt titlen i fjord.

Randers: Klejnsmedslærling Svend Borup Christophersen, der er i lære hos Skanda A/S i Mariager og går på skole på Tradium i Randers, har netop bevist, at talent, træning og tænksomhed kan gå op i en højere enhed, når man vil nå toppen.

Og han nåede helt til tops og blev kåret som Danmark bedste klejnsmed og fik trykket næve med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der overrakte vinderstatuetten.

Svend Borup Christophersen har de sidste mange uger trænet intenst i alle detaljer i svejsning. TIG-svejsning, elektrodesvejsning og MIG-svejsning, som alle er vigtige discipliner, der skal mestres, hvis man vil helt til toppen på skamlen.

- Jeg har trænet mange forskelige øvelser og konstruktioner og især svejsning og pladebearbejdning. Jeg har også øvet mig i en tidligere Skills-opgave, hvor vi skulle lave et dozerblad, der er bygget op af nogle plader og profiler, der skal bearbejdes og svejses sammen, forklarer han i en pressemeddelelse fra Tradium.

Et af målene med mesterskabet er at demonstrere det ypperste i håndværk og vise det fortrinsvis unge publikum, hvor langt man kan nå med en erhvervsuddannelse. Foto: Ulrik Jepsen

Har allerede eget firma

Den helt store styrke for den unge nordjyde er ifølge ham selv hans evne til at planlægge tingene. Han er god til at bevare overblikket og tænke frem.

Han er ikke bare optaget af at lave en pæn svejsning lige her og nu. Han tænker hele tiden på, hvordan det, han laver, skal bruges.

- Mit motto er, at det, jeg laver, skal kunne bruges til noget. Det er jo ikke meget ved at lave noget, der er pænt, men som ikke kan anvendes eller holde. Det, vi svejser, skal jo som regel passe sammen med noget andet. Og der er som regel ikke noget at give af. Alt skal måles ud og passe på millimeter, forklarer Svend Borup Christophersen og fortsætter:

- En af mine fordele er måske også, at jeg allerede har startet mit eget firma. Derfor går jeg og roder med noget hele tiden, både maskiner og forskellige materialer. Det giver mig stor viden om, hvordan jeg finder en løsning på tingene.

Den største udfordring for klejnsmedelærlingen under de tre dages intense konkurrence til DM var helbredet. Han havde været sløj hele ugen med en forkølelse.

- Jeg har heldigvis prøvet at være med før. Derfor har jeg prøvet, at dommerne hele tiden kigger os over skuldrene, og derfor blev jeg ikke så påvirket af det, siger han.

Opgaven ved dette års DM var at producere en håndskubbet sneplov. Der var mange detaljer og dele, der skulle passe sammen. Derudover var der mange ting, der skulle måles ud i de nøjagtige vinkler på håndtaget.

Tradiums direktør, Lars Michael Madsen, fulgte spændt med, da vinderne skulle kåres lørdag i MCH Messecenter Herning.

- Jeg har fulgt Svend fra sidelinjen alle tre dage og jeg må sige, at jeg er pavestolt. Ikke mindst på vegne af Svend, men også på klejnsmedefagets og Tradiums vegne. Svend viser som rollemodel, at når man kan og vil, ja så kan man gå hele vejen og vinde, siger Lars Michael Madsen.

Svend Borup Christophersen har de sidste mange uger trænet intenst i alle detaljer i svejsning. TIG-svejsning, elektrodesvejsning og MIG-svejsning, som alle er vigtige discipliner, der skal mestres, hvis man vil helt til toppen på skamlen. Foto: Kirja Holland Thomsen/Tradium
Annonce

Tæt løb om placeringerne

Svend Borup Christophersen havde følgeskab af fire andre elever fra Tradium til DM i Skills.

Det blev til en flot 4. plads til Alexander Bach og Emma Meisner, der stillede op i detail. De var blot 0,6 point fra 3. pladsen. De blev vinder i underkategorien: Digital købmand.

Det er et flot resultat af de to unge elever, som blot er 16 år og var de yngste deltagere ved hele DM. De går på grundforløbet, mens de andre elever går på hovedforløbet. Der er derfor mange fag, de slet ikke har haft endnu.

Der var stor interesse for deres koncept, Rema 1000, der gik ud på, at mindre byer fik besøg en af rullede Rema-butik, så det er let at handle.

Fra frisørfaget stillede Rikke Nielsen Støvring og Josefine Holm op, og de endte som nr. 5 og Josefine Holm nr. 7.

Bedste placering blev i underkategorien "Ukendt opgave - dame" hvor Rikke Nielsen Støvring opnåede en 2. plads.

Den største udfordring for den unge klejnsmedelærling under de tre dages intense konkurrence til DM var helbredet. Han havde været sløj hele ugen med en forkølelse. Foto: Kirja Holland Thomsen/Tradium
Foto: Kirja Holland Thomsen/Tradium
Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce