Annonce
Randers Onsdag

Midtbyen har fremgang: Færre tomme lokaler

Antallet af tomme butiks- og erhvervslokaler i Randers midtby falder fortsat, viser en ny undersøgelse, som Randers Kommune har foretaget. Brødregade er en af de gader, hvor der efterhånden er aktivitet i alle lokaler. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
En optælling viser, at der siden maj 2018 er blevet otte færre ledige lokaler i Randers Midtby, hvilket svarer til 15 procent. Det er især Brødregade og Rådhusstræde, der står for den positive udvikling.
Annonce

Randers: Det går i den rigtige retning for Randers Midtby, i hvert fald målt på antallet af tomme butiks- og erhvervslokaler. I maj 2018 lå det på 46, sidste år ved denne tid på 41, og nu er det nede på 39, og det er en udvikling, der naturligvis glæder formand for udviklingsudvalget, Christian Brøns (V).

- Det er en rigtig god nyhed. Jeg kan konstatere, at det går markant frem i Brødregade og Rådhusstræde, hvor vi nu står i den situation, at det er vanskeligt at finde ledige lokaler, siger Christian Brøns.

En af årsagerne til, at udviklingen er gået den rigtige vej for midtbyen, er ifølge Christian Brøns, at konjunkturerne er gode.

- Det går godt, og derfor er der også gunstige vilkår for detailhandlen generelt, siger han.

Annonce

Går fremad

Et af de mere ømme områder er Middelgade, hvor der stadig er en del tomme og misligholdte butikslokaler på en længere strækning, og Christian Brøns er opmærksom på området.

- Det har set forfærdeligt ud gennem en længere periode og er et stykke, som skæmmer, så der ligger en udfordring i, at de erhvervsdrivende kan se sig selv der, siger han.

Udviklingsudvalget har netop behandlet emnet, og på samme møde så udvalget på principperne for en ny kommuneplanlægning og lokalplanlægning af Randers midtby. Principperne skal understøtte en levende midtby, og ifølge Christian Brøns handler det om at skabe en transformation af midtbyen.

- En midtby skal være levende, og der skal være mulighed for at skabe flere oplevelser end bare detailhandel. Det skal blandt andet være let at arrangere oplevelser og koncerter, siger formanden for udviklingsudvalget.

Han bakkes op af citychef Mette Bræmer-Jensen, der også er optimistisk, hvad angår udviklingen af midtbyen.

- Det går støt og roligt fremad. Vi ser både, at der er flere og flere lokaler under ombygning, og at antallet af tomme butiks- og erhvervslokaler falder. Med vores fælles strategi for udviklingen af Randers Midtby er jeg ikke i tvivl om, at Randers Midtby bliver endnu mere attraktiv, siger hun.

Annonce

Nye planer

Udviklingsudvalget besluttede at sætte gang i en ny planlægning for Randers Midtby. Gennem planlægningen vil man tilstræbe at bevare de historiske og byarkitektoniske miljøer, der findes i midtbyen, med henblik på at skabe nogle gode helheder.

En anden og væsentlig del af den nye planlægning vil handle om at revidere og indskrænke det net af handels- og strøggader, som er udlagt i den gældende lokalplan, der stammer fra 2003. Det vil åbne mulighed for, at der kan indrettes boliger og lokaler til andre erhverv i lokaler i stueetagen, der hidtil har været forbeholdt detailbutikker. Det kunne være, hedder det i oplægget til planlægningen, være dele af Østergade, Skinderstræde, Provstegade, Vestergade, St. Voldgade og Klostergade.

Ligeledes skal man se på parkerings- og opholdsarealer i midtbyen på en måde, der medvirker til at skabe gode bykvaliteter og samtidig mulighed for attraktive boliger i midtbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce